Ψάχνοντας για το κατάλληλο γλυκάκι που θα ολοκληρώσει το πασχαλινό τραπέζι που οσονούπω θα στρωθεί, το μυαλό μου κατευθείαν πήγε σε λαχταριστές σοκολατένιες μπουκίτσες.
Μετά από τέτοιο γιορτινό φαγοπότι ένα γλυκάκι επιβάλλεται.
Όχι όμως κάτι να είναι βαρύ και να λιγώνει, άλλωστε που χώρος για κάτι τέτοιο?
Κρίνοντας από ένα παλιότερο χριστουγεννιάτικο τραπέζι και τα σχόλια που απέσπασαν τα χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια που παρουσιάσαμε, σκεφτήκαμε ότι κάτι αντίστοιχο θα ήταν ότι πρέπει.
Αυτή την φορά χρησιμοποιήσαμε τον μακεδονικό χαλβά που μας περίσσεψε από τη νηστεία σε συνδυασμό με σοκολάτα υγείας.
Πιο συγκεκριμένα:
ΥΛΙΚΑ
- 1 κουβερτούρα υγείας (200 γρ.)
- 100 γρ. μακεδονικός χαλβάς με γεύση σοκολάτα (εμείς αυτό χρησιμοποιήσαμε, ωστόσο το ίδιο νόστιμο είναι και με τις λοιπές γεύσεις)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και θρυμματίζουμε με πιρούνι τον χαλβά. Τοποθετούμε τα 2 υλικά σε μπεν μαρί και τα λιώνουμε μαζί σε χαμηλή θερμοκρασία.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμες για σοκολατάκια και αφήνουμε να κρυώσουν ώστε να σταθεροποιηθούν.
Τα σοκολατάκια μας είναι έτοιμα!!
Φυσικά, εναλλακτικά μπορούμε να επιλέξουμε και οποιονδήποτε από τους δοκιμασμένους συνδυασμούς για σοκολατάκια με 2 υλικά:
- Σοκολάτα + σταφίδες
- Σοκολάτα μαύρη + σοκολάτα λευκή
- Σοκολάτα + mix αποξηραμένων φρούτων
- Σοκολάτα + κομμάτια ξηρών καρπών
- Σοκολάτα + λικέρ
- Σοκολάτα + δημητριακά (π.χ. corn flakes, rice criespies)
- Σοκολάτα + άρωμα ζαχαροπλαστικής
- Σοκολάτα + γλυκό του κουταλιού
- Σοκολάτα και σιρόπι
Ο,τι και να διαλέξετε το σίγουρο είναι οτι θα σας ικανοποιήσει!
Χρόνια πολλά λοιπόν, με πολλές γλυκές ευχές για ένα όμορφο Πάσχα!
Και του χρόνου!!