Σε αυτήν την ανάρτηση θα σας μιλήσω για το διαμάντι του Ιονίου, την Κεφαλονιά!. Πρόκειται για ένα νησί απίστευτης ομορφιάς που μας άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις και ένας προορισμός που σίγουρα θα θέλαμε να επισκεφτούμε ξανά στο μέλλον.
Αλήθεια, τι να πρωτοπώ για τον κεφαλλονίτικο αυτόν παράδεισο που πλέον κατέχει μία θέση στην καρδιά μας… Και μιας και είναι πολλά τα αξιοθέατα της, είναι βλέπετε και το μεγαλύτερο νησί των Επτανήσων, ας ξεκινήσω αρχής γενομένης με την γραφική πρωτεύουσα του.
Αργοστόλι.
Το Αργοστόλι είναι η μεγαλύτερη πόλη και συνάμα ένα από τα λιμάνια του νησιού. Είναι αμφιθεατρικά χτισμένο και έχει αμέτρητες επιλογές για καφέ και φαγητό. Αυτό που εμάς μας άρεσε πολύ είναι η ευρύχωρη κεντρική πλατεία του (πλατεία Βαλλιανού) που τα απογεύματα κατακλύζεται από γονείς και παιδιά.
Πολύ κοντά στην πλατεία υπάρχει και ο εμπορικός δρόμος Λιθόστρωτο. Είναι ο πιο ζωντανός δρόμος του Αργοστολίου, αφού κυριολεκτικά σφύζει από ζωή και κόσμο όλο τον χρόνο.
Πέρα από τα πλακόστρωτα δρομάκια, οι επιβλητικές εκκλησίες, τα ωραία δημόσια κτήρια, τα διώροφα και τριώροφα σπίτια παραδοσιακής αρχιτεκτονικής συνθέτουν τη μοναδική εικόνα της πρωτεύουσας του νησιού.
Εδώ, βρίσκονται η Κοργιαλένειος Βιβλιοθήκη (από τις μεγαλύτερες της Ελλάδας), το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο και το ιστορικό θέατρο «Κέφαλος».
Στο Αργοστόλι και γύρω από αυτό είναι συγκεντρωμένα και πολλά ακόμα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, όπως:
Το άγαλμα του Έλληνα ποιητή και ναυτικού Νίκου Καββαδία.
Η πέτρινη γέφυρα De Bosset.
Η γέφυρα De Bosset είναι η μεγαλύτερη πέτρινη γέφυρα σε θαλασσινό νερό και υπάρχει ήδη από το 1813. Κατασκευάστηκε από τον Ελβετό μηχανικός Charles Philippe De Bosset.
Καθώς διασχίζετε τη γέφυρα σίγουρα θα παρατηρήσετε έναν τετράπλευρο συμμετρικό οβελίσκο αποτελούμενο από σκαλισμένους βράχους να ανεβαίνει από τη θάλασσα. Αυτό το μνημείο λέγεται «Κολώνα» και υπήρχε από το 1813.
Ο καταστροφικός σεισμός του 1953 τραυμάτισε το ένα τρίτο της γέφυρας από την πλευρά του Αργοστολίου. Η γέφυρα και ο οβελίσκος επιβίωσαν από το σεισμό. Βέβαια από τον καταστροφικό εκείνο σεισμό επλήγη και ολόκληρη η πόλη, ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν σημεία που αποπνέουν την παλιά βενετσιάνικη αρχιτεκτονική.
Ο Φάρος των Αγίων Θεοδώρων, μόλις λίγα χιλιόμετρα από το Αργοστόλι.
Πρόκειται για έναν λευκό φάρο ύψους 8 μέτρων, εμπνευσμένο από το δωρικό αρχιτεκτονικό στυλ, σήμα- κατατεθέν της Κεφαλονιάς.
Γνωστός και ως «Φανάρι», ο Φάρος των Αγίων Θεοδώρων είναι το ιδανικό σημείο για ηλιοβασιλέματα, ρομαντικές φωτογραφίες ή απλώς για να απολαύσετε τη θέα στο Ληξούρι.
Οι καταβόθρες στο Φανάρι.
Ένας περίπατος παραλιακά από το κέντρο του Αργοστολίου μέχρι τις καταβόθρες διαρκεί περίπου μισή ώρα και είναι πολύ ευχάριστος. Εκεί στις καταβόθρες στο Φανάρι, τα νερά της θάλασσας μπαίνουν σε «μυστηριώδεις» σχισμές και χάνονται κάτω από το λιμάνι και μέσα στα κεφαλλονίτικα βουνά. Οι καταβόθρες είναι ένα ακόμα μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο που θα συναντήσετε στην Κεφαλονιά.
Στις Καταβόθρες σήμερα θα δείτε μια ρόδα που γυρίζει με τη δύναμη του νερού, ενώ τον 19o αιώνα λειτούργησε εδώ ένας μύλος.
Όμως, ο πιο δημοφιλής περίπατος είναι αυτός στον παραλιακό πεζόδρομο που ξεκινάει από την πέτρινη γέφυρα και περνάει από τα μανάβικα και τις ψαρόβαρκες από τα οποία οι ψαράδες πουλάνε κατευθείαν την ψαριά τους.
Η Κεφαλονιά διαθέτει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά σπήλαια που υπάρχουν στην Ελλάδα. Εμείς επισκεφτήκαμε δύο από αυτά που ήταν ανοιχτά προς το κοινό και κυριολεκτικά μείναμε με το στόμα ανοικτό.
Σπήλαιο Δρογκαράτης.
Το Σπήλαιο της Δρογκαράτης βρίσκεται σε απόσταση 3 χλμ από τη Σάμη, στην περιοχή των Χαλιωτάτων στην Κεφαλονιά.
Αρκεί να κατεβείτε μερικές σκάλες για να βρεθείτε σε έναν υπόγειο κόσμο με ιστορία άνω των 150 εκατομμυρίων ετών.
Το Σπήλαιο Δρογκαράτης ανακαλύφθηκε έπειτα από έναν τεράστιο σεισμό που αποκάλυψε την είσοδό του.
Η είσοδός του είναι σε υψόμετρο 120 μέτρων και το βάθος του φθάνει τα 95 μέτρα, ενώ η θερμοκρασία του είναι 18ο κελσίου.
Η αίθουσά του είναι πολύ μεγάλων διαστάσεων (65 x 45 και ύψος 20 μέτρα περίπου) και διαθέτει εξαίρετη ακουστική. Για το λόγο αυτόν, έχουν πραγματοποιηθεί εδώ σημαντικές συναυλίες, όπως της Μ. Φαραντούρη και της υψίφωνου Εφ. Καράγιαννη.
Ολόκληρο το σπήλαιο είναι ένα μοναδικό έργο γλυπτικής, από σταλαγμίτες και σταλακτίτες που δημιουργούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια.
Λιμνοσπήλαιο Μελισσάνη
Το λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της Κεφαλονιάς. Βρίσκεται στον Καραβόμυλο, πολύ κοντά στη Σάμη. Η σπηλιά «ανακαλύφθηκε» έπειτα από σεισμό. Έπεσε η οροφή και φάνηκε η υπέροχη λίμνη. Είναι ένα τοπίο παραδεισένιο που σε μαγεύει.
Η ξενάγηση γίνεται με βάρκες σε όλο το μήκος της λίμνης. Ιδανική ώρα για να το επισκεφτεί κανείς είναι το μεσημέρι που ο ήλιος το φωτίζει από ψηλά. Μπαίνεις στην βάρκα και θαρρείς πως αιωρείσαι στο κενό! Οι ηλιαχτίδες μπαίνουν από το άνοιγμα της οροφής και πέφτοντας στο νερό κάνουν τα καταγάλανα νερά να λαμπυρίζουν.
Το σπήλαιο είναι γεμάτο και από εντυπωσιακούς σταλακτίτες.
Για το όνομα της Λίμνης υπάρχουν δύο εκδοχές. Η μια αναφέρει ότι το λιμνοσπήλαιο πήρε το όνομά του από το την Νύμφη Μελισσάνη που αυτοκτόνησε εδώ επειδή ο θεός Πάνας δεν την ήθελε. Η άλλη εκδοχή αναφέρει ότι το πήρε από την βοσκοπούλα Μελισσάνθη που σκοτώθηκε πέφτοντας στην λίμνη, ενώ κυνηγούσε ένα από τα πρόβατά της.
Περίπου στη μέση της Λίμνης υπάρχει ένα νησάκι επάνω στο οποίο βρέθηκαν λατρευτικά αντικείμενα του θεού Πάνα και έτσι συμπεραίνουμε ότι το σπήλαιο χρησιμοποιήθηκε ως τόπος λατρείας κατά τους προϊστορικούς χρόνους.
Οι κρυμμένοι θησαυροί της Κεφαλονιάς είναι τα πανέμορφα μικρά χωριουδάκια της με την μοναδική αισθητική που σε περιμένουν να τα επισκεφτείς.
Φισκάρδο.
Το Φισκάρδο είναι ένα από τα πιο ιστορικά και διάσημα χωριά της Κεφαλονιάς. Έμεινε ανεπηρέαστο από τον σεισμό του 1953 κατά το μεγαλύτερο μέρος του και τα κτήρια του διατηρούν το παραδοσιακό τους ύφος και χρώμα. Από αυτόν τον γραφικό οικισμό κατάγεται και ο ποιητής της θάλασσας, ο Νίκος Καββαδίας.
Για τους λάτρεις της αρχαιολογίας αξίζει να αναφέρουμε ότι στο Φισκάρδο ανακαλύφθηκε ρωμαϊκό νεκροταφείο και χρονολογείται από τον 2ο π.Χ. έως τον 4ο αιώνα μ.Χ..
Το Φισκάρδο είναι ο απόλυτος κοσμοπολίτικος προορισμός. Τα διασωθέντα κτίρια βενετσιάνικου στυλ στεγάζουν πληθώρα από εστιατόρια και ταβέρνες, καφετέριες και μαγαζάκια με σουβενίρ.
Μία βόλτα στα στενά σοκάκια αρκεί για να σας γοητέψει.
Όμορφα φωτισμένο, το γοητευτικό λιμάνι πλημμυρίζει με κόσμο που απολαμβάνει τα μαγικά καλοκαιρινά βράδια.
Ληξούρι.
Η πόλη του Αργοστολίου συνδέεται με το όμορφο Ληξούρι και ακτοπλοϊκά (με τοπικό φέρυ) με συχνότητα δρομολογίων κάθε μισή ώρα το καλοκαίρι. Το φέρυ ξεκινάει δίπλα από το λιμεναρχείο στο Αργοστόλι και φτάνει στον κόλπο του Ληξουρίου σε περίπου είκοσι λεπτά.
Το Ληξούρι είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του νησιού. Είναι πολύ πιο ξεκούραστο και χαλαρωτικό από το Αργοστόλι, αλλά εξίσου γοητευτικό και γραφικό.
Άσσος.
Η Άσσος, το καμάρι της Κεφαλονιάς, είναι πράγματι ένα από τα ωραιότερα χωριά της χώρας.
Αρχικά θαυμάστε την από ψηλά.
Είναι χτισμένη αμφιθεατρικά, σε μια στενή λωρίδα ξηράς, ανάμεσα σε πεύκα και κυπαρίσσια, σε ένα μοναδικό τοπίο με πολύ χρώμα και φινέτσα.
Στην κορυφή της χερσονήσου της Άσσου βρίσκεται και το Ενετικό Κάστρο του 16ου αιώνα, το μεγαλύτερο από τα δύο κάστρα στην Κεφαλονιά. Χτίστηκε από τους Βένετους για να προστατεύσει το χωριό Άσσος από τους πειρατές.
Το φρούριο ήταν μεγάλης στρατηγικής σημασίας και έκανε την Άσσο πρωτεύουσα της βόρειας πλευράς του νησιού. Σήμερα, υπάρχουν μόνο απομεινάρια από το τείχος και άλλα μέρη του κάστρου. Ωστόσο μία βόλτα μέχρι εκεί οπωσδήποτε αξίζει, καθώς και μόνο η θέα από τόσο ψηλά σε αποζημιώνει 100%.
Σάμη.
Ερχόμενοι από Πάτρα, η Σάμη ήταν το πρώτο Κεφαλλονίτικο χωριό που συναντήσαμε. Καταπράσινη, όπως ολόκληρο σχεδόν το νησί, με το κυριότερο εμπορικό λιμάνι του νησιού να αποτελεί έναν πολύ σημαντικό σύνδεσμο με την κυρίως Ελλάδα.
Το σύγχρονο χωριό είναι χτισμένο κοντά στην Αρχαία Σάμη, ένα μέρος μεγάλης αρχαιολογικής σημασίας. Πρόκειται για ένα παραθαλάσσιο χωριό, με φαρδιά πλακόστρωτα σοκάκια και αρκετή τουριστική κίνηση.
Κοντά στην Σάμη, έχουν βρεθεί ερείπια ρωμαϊκού οικοδομήματος που οι ντόπιοι ονομάζουν “Ρακόσπιτο”.
Σκάλα.
Περίπου 42 χιλιόμετρα από το Αργοστόλι βρίσκεται η Σκάλα, ένα παραθαλάσσιο χωριό που σίγουρα αξίζει την επίσκεψη σας.
Το πολυσύχναστο κέντρο της Σκάλας χωρίζεται από την παραλία με μια λωρίδα πευκοδάσους με υπέροχη σκιά και δροσιά, κάνοντας έτσι πιο ξεχωριστή την παραλιακή ζώνη.
Στη Σκάλα τα κρυστάλλινα διάφανα νερά και το εκπληκτικό πράσινο συνθέτουν ένα υπέροχο σκηνικό.
Πόρος.
Όμορφο, παραθαλάσσιο χωριό με αρκετές επιλογές για φαγητό.
Το λιμανάκι του προσφέρεται για βολτούλα, ενώ η κεντρική του πλατεία είναι ιδανική για μικρά παιδιά.
Η Κεφαλονιά έχει μεγάλη ακτογραμμή και πολλές παραλίες. Τα νερά του Ιονίου φημίζονται για την καθαριότητα και τη δροσιά του. Μερικές από τις ωραιότερες παραλίες στην Κεφαλονιά είναι:
Μύρτος.
Χωρίς δεύτερη σκέψη, η παραλία του Μύρτου είναι η καλύτερη του νησιού και για εμένα προσωπικά η καλύτερη παραλία που έχω ποτέ επισκεφτεί.
Είναι πολυβραβευμένη και παγκοσμίου φήμης. Βρίσκεται κάθε χρόνο στις πρώτες θέσεις της λίστας των καλύτερων ελληνικών παραλιών και όχι τυχαία.
Πριν βουτήξετε στα απίστευτα νερά της που περιλαμβάνουν όλες τις διαβαθμίσεις του μπλε και του πράσινου, σταθείτε στο μπαλκόνι πάνω από την παραλία και απολαύστε την απίστευτη θέα.
Η παραλία είναι προσβάσιμη από ένα ελικοειδή δρόμο. Τα άγρια βράχια, τα γαλανά νερά και τα κάτασπρα βότσαλα της δημιουργούν ένα τοπίο μοναδικής ομορφιάς.
Πετανοί.
Υπέροχη παραλία με γαλαζοπράσινα νερά, ψιλή άμμο με βοτσαλάκι και πυκνή βλάστηση, μοιάζει να βγήκε από καρτ ποστάλ. Για πολλούς συναγωνίζεται τον Μύρτο σε ομορφιά.
Η παραλία είναι οργανωμένη και διαθέτει ταβέρνες και καφετέριες. Είναι επίσης ιδανική για θαλάσσια σπορ.
Έχει υπέροχο ηλιοβασίλεμα, για αυτό όταν την επισκεφτείτε, φροντίστε να μείνετε ως αργά.
Αντίσαμος.
Απίστευτη παραλία, μία από τις καλύτερες της Κεφαλονιάς. Σμαραγδένια νερά και κατάφυτα τοπία. Η παραλία αυτή πραγματικά τα έχει όλα!
Είναι καλά οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες και beach bars και βραβευμένη με γαλάζια σημαία.
Παραλία Ξι.
Πολύ ιδιαίτερη παραλία, καθώς αποτελεί έναν φυσικό χώρο όπου μπορείς να κάνεις με τον γκρίζο άργιλο που διαθέτει δωρεάν αναζωογονητικό σπα σε πρόσωπο και σώμα.
Η παραλία είναι οργανωμένη και ιδανική για παιδιά, καθώς είναι πολύ ρηχή, με πορτοκαλοκόκκινη άμμο και αργιλώδη βράχια.
Έμπλυση.
Πρόκειται για μία υπέροχη βραχώδη παραλία με πεντακάθαρα νερά. Ακόμα μία εξαιρετική επιλογή.
Δαφνούδι.
Ιδανική παραλία για όσους δεν αγαπούν την πολυκοσμία, καθώς η συγκεκριμένη παραλία προϋποθέτει αρκετό περπάτημα προκειμένου να την απολαύσει κανείς.
Πιο συγκεκριμένα, αφού σταθμεύσαμε το αυτοκίνητο μας στα Αντύπατα, περπατήσαμε ένα καταπράσινο μονοπάτι μέσα στη φύση (περίπου 600 μέτρων) για να φτάσουμε.
Η συγκεκριμένη παραλία, φυσικά, δεν είναι οργανωμένη.
Πλατύς Γιαλός και Μακρύς Γιαλός.
Διπλανές παραλίες με εύκολη πρόσβαση και υπέροχα νερά, πολύ κοντά στο Αργοστόλι.
Και οι δύο είναι οργανωμένες, ρηχές, αμμουδερές, ιδανικές για οικογένειες.
Αγία Ευθυμία.
Υπέροχες μικρές παραλίες με τυρκουάζ νερά και λευκά βότσαλα.
Κατά μήκος του κεντρικού δρόμου υπάρχουν καφετέριες και εστιατόρια με φρέσκο ψάρι. Το γραφικό της λιμάνι φιλοξενεί αμέτρητες βάρκες, κότερα κλπ.
Κακό Λαγκάδι.
Παραλία με πολύ δύσκολη πρόσβαση και για αυτό δεν προτείνεται σε οικογένειες με μικρά παιδιά.
Για να φτάσει κανείς θα πρέπει να ακολουθήσει ένα στενό μονοπάτι που περνάει μέσα από τα βράχια. Ωστόσο, η παραλία είναι ομολογουμένως καταπληκτική.
Αγία Κυριακή.
Η Αγία Κυριακή είναι μια αρκετά μεγάλη παραλία με καταγάλανα κρυστάλλινα νερά. Εκεί στο μικρό αγκυροβόλιο με τα καϊκάκια και τις βάρκες, υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης σκάφους για μικρές εξορμήσεις στις γειτονικές παραλίες, ειδικά στη μικρή και ήσυχη παραλία Βούτη και την Φτέρη.
Το νησί της Κεφαλονιάς έχει πλούσια ιστορία, μαγευτικά φυσικά τοπία και πολιτιστικά αξιοθέατα. Μερικά ακόμα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος που προτείνουμε είναι:
Το κάστρο Αγίου Γεωργίου.
Στην Κεφαλονιά, στο νότιο τμήμα του νησιού, βρίσκεται το Κάστρο Αγίου Γεωργίου. Κατασκευάστηκε από τους Βυζαντινούς περίπου τον 12ο αιώνα, ενώ σημαντικές αλλαγές και προσθήκες σε αυτό έκαναν οι Ενετοί όταν κατέλαβαν το νησί. Το Κάστρο Αγίου Γεωργίου αποτελούσε την πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς μέχρι και το 1757, όταν το διοικητικό κέντρο του νησιού μεταφέρθηκε στο Αργοστόλι.
Το Κάστρο Αγίου Γεωργίου κάλυπτε έκταση περίπου 16 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, ενώ η περίμετρος του αγγίζει τα 600 μέτρα. Το κάστρο διέθετε εξωτερικό και εσωτερικό τείχος με εντυπωσιακές πολεμίστρες και οχυρωματικούς πύργους, ενώ στο κέντρο του περιβόλου του βρισκόταν το Παλαιό Φρούριο. Ο καταστροφικός σεισμός του 1953 που έπληξε την Κεφαλονιά δεν άφησε ανέγγιχτο το Κάστρο, το οποίο υπέστη σημαντικές ζημιές.
Ακόμα και έτσι όμως παραμένει ένα εντυπωσιακό αξιοθέατο με μεγάλη ιστορική σημασία και μαγευτική θέα στον κόλπο του Αργοστολίου, το οποίο αξίζει να επισκεφθείτε όταν βρεθείτε για διακοπές στην Κεφαλονιά.
Παλιά Βλαχάτα.
Τα Παλιά Βλαχάτα είναι ένα χωριό της Κεφαλονιάς που μετά το σεισμό των 7,2 ρίχτερ του 1953 μετατράπηκε με το χρόνο σε ερείπια.
Ο πρότερα γραφικός οικισμός πλέον απλώνεται μισογκρεμισμένος ανάμεσα στα δέντρα που φυτρώνουν δίπλα στους κατεστραμμένους τοίχους.
Στα ερείπια του παλιού χωριού κάθε καλοκαίρι πραγματοποιείται το τριήμερο φεστιβάλ ΣΑΡΙΣΤΡΑ με μουσική, τέχνη, κινηματογράφο και πολλές παράλληλες δράσεις. Το φεστιβάλ είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και προσελκύει πλήθος επισκεπτών από κάθε γωνιά του νησιού.
6 πράγματα που κατά την γνώμη μας δεν πρέπει να παραλείψετε να δοκιμάσετε αν επισκεφτείτε την Κεφαλονιά με παιδιά.
- Να κάνετε βόλτα με θαλάσσια ποδήλατα στον Κούταβο.
Ο Κούταβος είναι η μεγάλη λιμνοθάλασσα του Αργοστολίου. Είναι ένας πολύ ρηχός κόλπος που συνορεύει με την γέφυρα Ντε Μποσέ. Στην βόλτα αυτή υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να συναντήσετε θαλάσσιες χελώνες καρέτα-καρέτα!
2. Να δοκιμάσετε μία βόλτα με το yellow submarine.
Το Yellow Submarine είναι ένα πολύ ιδιαίτερο σκάφος, όπου από το κατάστρωμά του μπορείς να απολαύσεις το φανταστικό φυσικό περιβάλλον της Κεφαλονιάς, και από τον υποθαλάσσιο θάλαμό του να χαρείς τον εντυπωσιακό βυθό της περιοχής και τα ψάρια του ακόμη και μέχρι τα 30 μέτρα βάθος.
3. Να επισκεφτείτε το Odysseus Theme Park.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συγκεκριμένο θεματικό πάρκο δες ΕΔΩ.
4. Να απολαύσετε ένα κοκτέιλ στην πλατεία Βαλλιανού.
Όπως είπαμε και παραπάνω η κεντρική πλατεία της Κεφαλονιάς είναι ιδανική για οικογένειες. Ένα κοκτέιλ για τους μεγάλους και ένα μοκτέιλ για τους μικρούς είναι ό,τι πρέπει για μια χαλαρή καλοκαιρινή βραδιά.
5. Να δοκιμάσετε την γνήσια Κεφαλλονίτικη κουζίνα.
Η Κεφαλονιά δεν φημίζεται μόνο για τις φυσικές ομορφιές της, αλλά και για τις απίθανες παραδοσιακές γεύσεις της. Με παιδιά ή χωρίς, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις διάσημες κεφαλλονίτικες πίτες, ειδικά την περίφημη κρεατόπιτα και μπακαλιαρόπιτα. Η Κεφαλονιά εκτός από νόστιμα εδέσματα έχει και αξιόλογα κρασιά, αλλά και ενδιαφέρουσες τοπικές μπύρες.
6. Να παρακολουθήσετε ένα από τα πολλά πανηγύρια που λαμβάνουν χώρα στα διάφορα σημεία του νησιού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Η Κεφαλονιά είναι ένας τόπος ευλογημένος. Ό,τι και να σας πούμε, ό,τι φωτογραφίες και να σας δείξουμε, δεν αρκούν να περιγράψουν την ομορφιά της. Είναι ένας μέρος που δύσκολα σε αφήνει ασυγκίνητο. Εμάς τουλάχιστον μας κέρδισε από την πρώτη στιγμή!
Αν και εσείς δηλώνετε λάτρεις του Ιονίου, μην παραλείψετε να διαβάσετε και την ανάρτηση μας για την εξίσου υπέροχη Ιθάκη πατώντας ΕΔΩ!
Καλησπέρα σας.
Κεφαλλονίτης είμαι στην καταγωγή και με θλίβει το γεγονός ότι δεν αναφέρεται στην δημοσίευση σας ο πολιούχος του νησιού μου “Άγιος Γεράσιμος” που είναι και σχετικά κοντά στο Αργοστόλι.
Καλησπέρα, έχετε δίκιο και όντως είχαμε προγραμματίσει να επισκεφτούμε τον ναό, αλλά αναχωρίσαμε νωρίτερα από ότι υπολογίζαμε…