Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει και ήδη τα ζαχαροπλαστεία και τα σουπερ μάρκετ αρχίζουν να προβάλουν παντού γλυκά και σοκολάτες σε σχήμα καρδιάς. Ωστόσο είναι τόσο εύκολο και απλό να φτιάξουμε από μόνοι μας υπέροχα σοκολατάκια καρδούλες… Δείτε πως:
ΥΛΙΚΑ
- 2 κουβερτούρες σοκολάτα γάλακτος (συνολικά 250γρ.)
- 3 γεμάτες κουταλιές μερέντα
- Σοκομπαλίτσες maltesers
- Θήκες σιλικόνης για σοκολατάκια σε σχήμα καρδιάς
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνω με την μέθοδο μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά την σοκολάτα γάλακτος μαζί με την μερέντα.
Γεμίζω τις θήκες σιλικόνης κατά το ήμισυ με το σοκολατένιο μείγμα και σε κάθε θήκη τοποθετώ από μία σοκομπαλίτσα maltesers.
Στη συνέχεια σκεπάζω μέχρι πάνω με σοκολάτα.
Τοποθετώ τις θήκες στο ψυγείο μέχρι να «σφίξει» η σοκολάτα.
Έτοιμες!!
Φυσικά μπορώ να δοκιμάσω ό,τι παραλλαγές επιθυμώ. Για παράδειγμα μπορώ να αντικαταστήσω την σοκομπαλίτσα maltesers με ένα ολόκληρο φουντούκι ή κάποιον άλλο ξηρό καρπό της αρεσκείας μου ή αντί κουβερτούρα γάλακτος να χρησιμοποιήσω μαύρη σοκολάτα. Όλα είναι θέμα γούστου.
Το σίγουρο είναι ότι τα αυτά τα πανεύκολα σοκολατάκια καρδούλες, θα εντυπωσιάσουν!!
Αν ψάχνετε για ιδανικό γλυκάκι (λόγω ημέρας) ρίξτε και μία ματιά ΕΔΩ!