Το κέικ αυτό το έφτιαξα την Κυριακή που μας πέρασε, όπου τα μικρά θέλανε να στολίσουμε το δέντρο και εγώ απλά ήθελα να φτιάξω ένα κέικ να συνοδεύσει τον απογευματινό καφέ μου.
Τελικά λόγω περιορισμένης ενέργειας και χρόνου δεν στολίσαμε το σπίτι, στολίσαμε όμως χριστουγεννιάτικα το συγκεκριμένο κέικ και βγήκε πολύ ωραίο και ιδιαίτερο. Μια ακόμα καλή πρόταση για το γιορτινό τραπέζι…
Υλικά.
- 2/3 κούπας μαργαρίνη
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 3 κούπες φαρίνα
- 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
- 1/3 κούπας κονιάκ
- 1 1/3 κούπας ζάχαρη
- Μπόλικο ξύσμα πορτοκαλιού
- ½ κ. γ. αλάτι
- 1 φακελάκι κόντιτα αλευρωμένα
Εκτέλεση.
Βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από τα κόντιτα) μαζί σε μπολ και τα χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ για 4 – 5 λεπτά.
Σε άλλο μπολ αλευρώνουμε με 2 κουταλιές αλεύρι τα κόντιτα. Να εξηγήσουμε για όσους δεν το ξέρουν, ότι κόντιτα ονομάζονται τα διάφορα φρούτα γλασέ.
Μετά το αλεύρωμα , τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (στις αντιστάσεις) στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
Το κέικ είναι έτοιμο. Μετά από 10 λεπτά το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Προαιρετικά, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Δοκιμάστε να το φτιάξετε και θα δείτε ότι είναι πολύ ωραίο σε εμφάνιση και γεύση…
Υ.Γ. Αλήθεια εσείς στολίσατε χριστουγεννιάτικά το σπίτι ή ακόμα…??
Πολυ εύκολη συνταγή που σημαίνει οτι μπορώ να την φτιάξω
Ευχαριστώ που την μοιράστηκες
Την καλησπερα μου