Λικέρ ρόδι.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΑΜΕ, ΡΟΦΗΜΑΤΑ, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Λικέρ ρόδι.

Στο πιο κεντρικό σημείο του κήπου μας υπάρχει μια ροδιά. Κάθε τέτοια εποχή γεμίζουν τα κλαδιά της με κατακόκκινα ζουμερά ρόδια. Ειδικά φέτος οι καρποί της ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο!

Αν και λατρεύουμε τα ρόδια οικογενειακώς, μας ήταν αδύνατον να τα καταναλώσουμε όλα εγκαίρως. Για να μην πάνε χαμένα, προσπαθήσαμε να τα αξιοποιήσουμε φτιάχνοντας λικέρ. Εύγευστο και αγαπημένο, ιδανικό και για γιορτινό κέρασμα ή δωράκι.

Λικέρ ρόδι έχουμε φτιάξει επανειλημμένως στο παρελθόν. Σε γενικές γραμμές, συνηθίζαμε να αναμιγνύουμε τα σπόρια από τα ρόδια με τη ζάχαρη, το αλκοόλ και τα μπαχαρικά και να τα τοποθετούμε σε ένα γυάλινο δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. Στη συνέχεια έπρεπε να περιμένουμε γύρω στις 30 ημέρες προκειμένου να ωριμάσει το λικέρ μας και να μπορούμε να το απολαύσουμε.

Φέτος ωστόσο δοκιμάσαμε μια πολύ πιο απλή και άμεση (express) συνταγή που μας ενθουσίασε. Δείτε πως:

Λικέρ ρόδι έτοιμο προς κατανάλωση σε 10 λεπτά.

Λικέρ ρόδι.

Υλικά.

  • 2 κούπες τσίπουρο
  • 2 κούπες ρόδι
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2 ξύλα κανέλας
  • 1 κ. σ. γρεναδίνη

Εκτέλεση.

Βράσαμε όλα τα παραπάνω υλικά (εκτός απο το τελευταίο) για 3 με 5 λεπτά (ίσα να λιώσει η ζάχαρη) σε μέτρια φωτιά στην κουζίνα (όχι στο γκαζάκι).

Έπειτα σκεπάσαμε την κατσαρόλα και το αφήσαμε για 2 ημέρες προτού το σουρώσουμε και το αποθηκεύσουμε σε γυάλινα μπουκάλια.

Για πιο βαθύ ρόδινο χρώμα προσθέσαμε μερικές σταγόνες γρεναδίνη ώστε να γίνει ακόμα πιο εντυπωσιακό.

Η δοσολογία μπορεί να αυξομειωθεί ανάλογα τις προτιμήσεις.

Λικέρ ρόδι.

Όπως βλέπετε, είναι μια πανεύκολη διαδικασία για να φτιάξει κάποιος μέσα σε λίγα λεπτά λικέρ ρόδι έτοιμο προς κατανάλωση.

Αν είστε κι εσείς λάτρεις των λικέρ, μην ξεχάσετε να δείτε και την συνταγή για φανταστικό λικέρ πορτοκάλι εδώ.

Περιμένουμε εντυπώσεις…!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *