Γιορτινό γλυκό της τελευταίας στιγμής.
ΓΛΥΚΑ, ΜΑΓΕΙΡΕΨΑΜΕ, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Γιορτινό γλυκό της τελευταίας στιγμής.

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, αποφάσισα η πρώτη ανάρτηση για το 2023 να αφορά γλυκό. Έτσι για το ποδαρικό, μήπως και γλυκάνουμε τον νέο έτος και μας γλυκάνει και αυτό με την σειρά του.

Ποιο γλυκό όμως??

Όχι ότι μας έλειψαν τα γλυκά (και κατά συνέπεια τα κιλά) αυτές τις γιορτινές ημέρες, αλλά στην πλειοψηφία τους ήταν αγοραστά (τούρτες, κορμοί, σοκολατάκια).

Το γλυκάκι που επέλεξα να αναρτήσω, είναι αυτό που έφτιαξα χθες όταν ενημερώθηκα τελευταία στιγμή ότι θα έχω επισκέπτες στο σπίτι και ανακάλυψα ότι δεν είχα τίποτα να τους κεράσω..

Έτσι με 3-4 υλικά που σχεδόν πάντα έχω στο ντουλάπι και σε χρόνο μηδέν έφτιαξα ένα πανεύκολο γλυκό που από ότι θα δείτε κι εσείς, μπορεί άνετα να σταθεί σε ένα γιορτινό τραπέζι.

Γιορτινό γλυκό της τελευταίας στιγμής.

ΥΛΙΚΑ

  • Ένας φάκελος mousse σοκολάτας
  • Ένας φάκελος garni βανίλιας
  • Το ανάλογο γάλα και λίγο ακόμα για το βρέξιμο των σαβαγιάρ
  • Ένα πακέτο σαβαγιάρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τον κάθε φάκελο χτυπώντας το με το ανάλογο γάλα που αναφέρεται στις οδηγίες για 5-6 λεπτά.

Βουτάμε τα σαβαγιάρ σε λίγο γάλα (ώστε να παραμείνουν τραγανά) και τα στρώνουμε στη βάση από ένα ταψάκι.

Από πάνω ρίχνουμε το λευκό και έπειτα το σοκολατένιο μείγμα.

Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Έτοιμο!!

Από πάνω διακοσμείτε όπως θέλετε. Μπορείτε να πασπαλίσετε με τρούφα ή νιφάδες κουβερτούρας ή απλά να κάνετε κυκλικά γραμμές με ένα πιρουνάκι, όπως εμείς.

Γιορτινό γλυκό της τελευταίας στιγμής.

Καλή χρονιά με υγεία και ευημερία!! Εύχομαι το 2023 να είναι για όλους μία υπέροχη χρονιά!!

 

 

 

 

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *