Μία τούρτα για την μαμά.
ΓΛΥΚΑ, ΜΑΓΕΙΡΕΨΑΜΕ

Μία τούρτα για την μαμά.

Αύριο  ξημερώνει η γιορτή της μητέρας και σήμερα από νωρίς τα πιτσιρίκια βάλθηκαν να με ψαρεύουν για το τι θα ήθελα να μου προσφέρουν για δώρο.

Αφού από μόνα τους απέρριψαν κάρτες και ζωγραφιές, αλλά και λοιπά κλισέ τύπου: «την αγάπη σας», μου ανακοίνωσαν ότι θα ήθελαν να μου δώσουν κάτι πιο ξεχωριστό  που να σχετίζεται με την εν λόγο μέρα και να το έχουν φτιάξει τα ίδια.

Με αυτά και αυτά εν τέλει καταλήξαμε στην ιδέα να φτιάξουμε ένα γιορτινό γλυκό, ιδανική επιλογή για την περίπτωση μας έτσι λιχούδες που είμαστε (οικογενειακώς μιλώντας).

Στην λήψη της συγκεκριμένης απόφασης βεβαίως έχει να κάνει και το γεγονός ότι είχα προμηθευτεί αρκετά υλικά για να φτιάξω μία τούρτα για τα δικά μου τελευταία γενέθλια (πράγμα που δεν έγινε, καθώς τελικά σβήσαμε μία αγοραστή) και κάποια από αυτά ήταν έτοιμα να λήξουν.

Έτσι και τα υλικά δεν θα πήγαιναν χαμένα, και η τούρτα θα μου έμενε κέρασμα για αύριο που περιμένω και κάτι επισκέψεις.

Πολύ μας βόλεψε επίσης το ότι τα υλικά ήταν λίγα και η παρασκευή πανεύκολη, ότι πρέπει για μικρά χεράκια.

Δείτε και μόνοι σας:

Μία τούρτα για την μαμά.

 

Τούρτα για την μαμά!!

ΥΛΙΚΑ

  • 3 έτοιμα σοκολατένια παντεσπάνια

Για το σιρόπι:

  • 1 μικρή φλιτζάνα νερό
  • 1 μικρή φλιτζάνα ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • Χυμό από μισό λεμόνι

Για τη γέμιση:

  • 1 πακέτο σκόνη γκαρνί (2 φακελάκια)
  • 400ml φρέσκο γάλα πλήρες
  • 1 πακέτο (2 φακελάκια) σκόνη ζελέ φράουλα
  • Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Για την επικάλυψη:

  • 2 κουβερτούρες (200γρ η κάθε μία)
  • 400ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κ. σ. μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε και το ζελέ με την μισή ποσότητα νερού που αναγράφεται στην συσκευασία και το βάζουμε στο ψυγείο να μισοπήξει.

Χτυπάμε το γκαρνί με το γάλα και προσθέτουμε το μισοπηγμένο ζελέ καθώς και αρκετές σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Τοποθετούμε το παντεσπάνι σε πιατέλα, το σιροπιάζουμε και βάζουμε πάνω του την κρέμα. Ξανά παντεσπάνι, σιρόπιασμα, κρέμα μέχρι να βάλω και το τελευταίο παντεσπάνι.

Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο να κρυώσει και ετοιμάζουμε την επικάλυψη.

Φέρνουμε την κρέμα γάλακτος σε σημείο βρασμού και την περιχύνουμε σε ένα μπολ όπου έχουμε βάλει την κουβερτούρα σε κομμάτια. Προσθέτουμε το μέλι και αφήνουμε να λίγο να κρυώσει.

Τέλος περιχύνουμε με την γκανάζ την τούρτα και στολίζουμε κατά βούληση.

Μία τούρτα για την μαμά.

Μία τούρτα για την μαμά.

Μα καλά με τόσα ζελεδάκια, τρούφες και σοκολατάκια είναι τελικά η τούρτα για την μαμά ή μήπως για τα πιτσιρίκια???

Μία τούρτα για την μαμά.

Χρόνια πολλά σε όλες της μανούλες!!

Μία τούρτα για την μαμά.

 

 

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.