Κέικ Ρούντολφ.
ΓΛΥΚΑ, ΜΑΓΕΙΡΕΨΑΜΕ, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Κέικ Ρούντολφ.

Κέικ Ρούντολφ ή αλλιώς η χριστουγεννιάτικη εκδοχή του κέικ που συνοδεύει τον πρωινό και απογευματινό καφεδάκι σας.

Αλήθεια, πως «φοράει» ένα απλό κέικ τα γιορτινά του?

Με 3 εύκολες κινήσεις μεταμορφώνετε ένα συνηθισμένο κέικ στη κουζίνα και ταυτόχρονα ξετρελαίνετε τα πιτσιρίκια.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι αφού το φτιάξετε και πριν κρυώσει η σοκολάτα στην επικάλυψη, να «μπήξετε» πάνω του 2 κέρατα τάρανδου φτιαγμένα από μεταλλιζέ χαρτόνι και 3 κουφετάκια τύπου smarties (2 καφετιά για μάτια και 1 κόκκινο για μύτη).

Τώρα αν επιθυμείτε να είναι και λιγάκι ιδιαίτερο γευστικά, μπορείτε να προσθέσετε στην παραδοσιακή συνταγή κέικ που ξέρουμε όλοι, λίγα δαμάσκηνα και καρύδια.

Με αυτό τον τρόπο να είστε σίγουροι, θα απογειωθεί και θα ξεχωρίσει. Δείτε τη συνταγή!

Κέικ Ρούντολφ:

ΥΛΙΚΑ

  • 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 4 αυγά
  • 1 κούπα γάλα
  • 1,5 κούπα καλαμποκέλαιο
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 3 κ. σ. κακάο
  • 1 κούπα δαμάσκηνα ξερά χωρίς κουκούτσι, μουλιασμένα σε μπολ με κονιάκ για αρκετή ώρα και κομμένα σε κομμάτια
  • 1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα

Για την επικάλυψη

  • 150γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
  • 1 κ. σ. μαργαρίνη
  • 1 κ. σ. μέλι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά και το καλαμποκέλαιο για περίπου 5 λεπτά.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το κακάο και το προσθέτουμε στο μείγμα μας μαζί με τη βανίλια και το γάλα.

Προσθέτουμε τα καρύδια και τα δαμάσκηνα και ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα.

Αδειάζουμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένη φόρμα για κέικ και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να βγαίνει καθαρή η λάμα του μαχαιριού.

Αφού κρυώσει το κέικ μας το καλύπτουμε με τη λιωμένη σοκολάτα.

Διακοσμούμε όπως στη φωτογραφία.

Τέλειο σε εμφάνιση και γεύση!!

Και άκρως χριστουγεννιάτικο…

 

Πρίν φύγετε, μη ξεχάσετε να ρίξετε μια ματιά και στην πιο εύκολη χριστουγεννιάτικη τούρτα μωσαϊκό!!!

 

 

 

70 Shares

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *