Καλοκαιρινές δημιουργίες με βότσαλα.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ - ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΕΣ

Καλοκαιρινές δημιουργίες με βότσαλα.

Καλοκαιρινές δημιουργίες με βότσαλα! Πανέμορφες και κυρίως πανεύκολες, ότι πρέπει για να εμπνευστείτε!!

Ψάχνοντας τρόπους να διακοσμήσουμε την αυλή και την βεράντα μας, σκεφτήκαμε να φτιάξουμε δικές μας καλοκαιρινές δημιουργίες αξιοποιώντας τα βότσαλα που έχουμε κατά καιρούς μαζέψει.

Και ιδού το αποτέλεσμα…

  • Ιππόκαμπος από βοτσαλάκια.

Καλοκαιρινές δημιουργίες με βότσαλα.

Χρησιμοποιήσαμε ένα μικρό κομμάτι ξύλου (τάβλας), το οποίο το βάψαμε με μαύρο χρώμα. Στη συνέχεια κολλήσαμε με πιστόλι σιλικόνης μικρά άσπρα βοτσαλάκια με τέτοιο τρόπο ώστε να σχηματίζεται ένας ιππόκαμπος. Την σύνθεση μας αυτή εμπλουτίσαμε με γυαλάκια της θάλασσας, ματάκι χειροτεχνίας και καλοκαιρινά αυτοκόλλητα.

  • Ψαράκι από βότσαλα.

Καλοκαιρινές δημιουργίες με βότσαλα.

Χρησιμοποιήσαμε έναν πολύ παλιό δίσκο σερβιρίσματος καφέ, τον οποίο φρεσκάραμε περνώντας τον με ασημί σπρέι. Έπειτα χρωματίσαμε με μπλε χρώμα το εσωτερικό του για να παραπέμπει σε θάλασσα. Όταν στέγνωσε, κολλήσαμε με κόλλα σιλικόνης τα βότσαλα μας με τέτοιο τρόπο ώστε να σχηματίζεται ένα ψάρι. Την σύνθεση μας εμπλουτίσαμε με κοχύλια, αυτοκόλλητα και γυάλινες διακοσμητικές πέτρες.

Καλοκαιρινές δημιουργίες με βότσαλα.

  • Χελωνίτσες από πετρούλες.

Καλοκαιρινές δημιουργίες με βότσαλα.

Η συγκεκριμένη κατασκευή δεν είναι βέβαια από βοτσαλάκια, αλλά άνετα θα μπορούσε να φτιαχτεί και με αυτά. Αντ’ αυτού χρησιμοποιήσαμε γυάλινες γυαλιστερές διακοσμητικές πετρούλες, τις οποίες κολλήσαμε σε ένα μικρό κομμάτι ξύλου (τάβλας), το οποίο το βάψαμε όπως δείχνει η εικόνα, ώστε να παραπέμπει σε θάλασσα και αμμουδιά. Την σύνθεση μας εμπλουτίσαμε με κοχύλια και καλοκαιρινά αυτοκόλλητα.

  • Πιγκουίνοι από βότσαλα που ψαρεύουν.

Καλοκαιρινές δημιουργίες με βότσαλα.

Το σχήμα του συγκεκριμένου βότσαλου που χρησιμοποιήσαμε ως βάση μας ενέπνευσε ώστε να το μετατρέψουμε σε νησάκι. Έτσι, βάψαμε το κάτω μέρος του γαλάζιο και αφήσαμε το πάνω φυσικό. Εκεί κολλήσαμε δύο οβάλ βότσαλα, αφού πρώτα ζωγραφίσαμε πάνω τους δύο πιγκουινάκια. Το καλάμι ψαρέματος δημιουργήθηκε με ξυλάκι, σχοινί και μία χάντρα- ματάκι. Την σύνθεση εμπλουτίσαμε με λευκό χαλικάκι.

Καλοκαιρινές δημιουργίες με βότσαλα.

Όμορφες συνθέσεις από φυσικά υλικά που μπορείτε και εσείς να επιχειρήσετε και να διακοσμήσετε όποιο κομμάτι του σπιτιού σας επιθυμείτε.

Αν σας άρεσε η συγκεκριμένη ανάρτηση, ίσως θα πρέπει να ρίξετε και μια ματιά ΕΔΩ!

 

 

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *