Μαριονέτες απο ξύλινες κουτάλες.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ, ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΧΡΟΝΟΥ- ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Μαριονέτες απο ξύλινες κουτάλες.

Η Μαρίλια, όπως όλα τα μικρά παιδιά αγαπάει πολύ τις ταινίες κινουμένων σχεδίων της Disney.  Στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων  της βρίσκεται φυσικά και η ταινία frozen. Την έχει παρακολουθήσει άπειρες φορές, έχει μάθει απ’ έξω και ανακατωτά τα τραγούδια της και έχουμε αγοράσει σχεδόν όλα τα προϊόντα που κυκλοφορούν και έχουν πάνω τους χαρακτήρες της συγκεκριμένης ταινίας.  Έχοντας όλα αυτά υπόψη, το παιχνίδι που αυτήν τη φορά σκαρφιστήκαμε να φτιάξουμε ήταν μαριονέτες από ξύλινες κουτάλες.

Μαριονέτες απο ξύλινες κουτάλες.

Ο λόγος πολύ απλός: Οι ξύλινες κουτάλες εκτός από χρήσιμα εργαλεία μαγειρικής είναι συνάμα και  εύχρηστα, φθηνά και ανθεκτικά αντικείμενα που με ευτελή υλικά και λίγη φαντασία μπορούν να μεταμορφωθούν  σε πρωτότυπες και εντυπωσιακές κούκλες.

Μαριονέτες απο ξύλινες κουτάλες.

Εμείς το μόνο που χρειαστήκαμε (πέρα από τις ξύλινες κουτάλες) ήταν χρώματα (ακρυλικές μπογιές, πινέλα, μαρκαδόρους).

Αφού σχεδιάσαμε προσεκτικά με μολύβι τις φιγούρες της ταινίας, στην συνέχεια τονίσαμε τα περιγράμματα με ανεξίτηλο μαρκαδοράκι και στο τέλος  τα βάψαμε με τα κατάλληλα ακρυλικά  χρώματα.

Μαριονέτες απο ξύλινες κουτάλες.

Για να ξεχωρίζει,  στην πρωταγωνίστρια της ταινίας  Έλσα  προσθέσαμε λίγο γκλίτερ στα μαλλιά και μερικές γυαλιστερές χιονονιφάδες στο φόρεμα.

Μαριονέτες απο ξύλινες κουτάλες.

Οι παραλλαγές βέβαια που μπορούν να γίνουν είναι άπειρες…

Σε τέτοιου είδους μαριονέτες μπορούν επίσης άνετα να χρησιμοποιηθούν κουμπιά, ματάκια χειροτεχνίας, κορδέλες, μάλλινες κλωστές, κομμάτια φελτ, χάντρες  κοκ.

Όπως είπαμε και πρωτύτερα αφήστε την φαντασία να καλπάσει και σίγουρα το αποτέλεσμα θα σας ικανοποιήσει.

Μαριονέτες απο ξύλινες κουτάλες.

Σε μας τουλάχιστον έτσι και έγινε…!

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *