Στον ελεύθερο χρόνο μου συχνά μου αρέσει να αναζητώ και να δοκιμάζω συνταγές από το διαδίκτυο. Το μάτι μου συνήθως πέφτει στις πιο ασυνήθιστες από αυτές, εκείνες που εμπεριέχουν ιδιαίτερα υλικά ή που φτιάχνονται/ παρουσιάζονται με πρωτότυπο τρόπο.
Αυτή τη φορά την προσοχή μου τράβηξαν τρουφάκια φτιαγμένα από καρότο. Ιδιαίτερη συνταγή με 3 μόνο υλικά:
1)1 κούπα καρότο βρασμένο, τριμμένο και στραγγισμένο
2) 1 κοφτή κούπα ζάχαρη
3)1,5 κούπα καρύδα τριμμένη και επιπλέον καρύδα για το τύλιγμα
Μέθοδος:
Βράζουμε τα καρότα. Τα τρίβουμε στον τρίφτη από την χοντρή πλευρά και τα πιέζουμε να βγάλουν όλα τα υγρά τους.
Βάζουμε τα καρότα σε ένα σουρωτήρι με πολύ λεπτές τρύπες και τα πιέζουμε να βγάλουν ότι έχει απομείνει από τα υγρά τους. Τα αφήνουμε όλο το βράδυ στο σουρωτήρι.
Την επόμενη μέρα, σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το καρότο με τη ζάχαρη και την καρύδα. Ζυμώνουμε καλά το μείγμα και πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια.
Τέλος τυλίγουμε τα τρουφάκια σε καρύδα και τα διατηρούμε στο ψυγείο.
Το μυστικό για να πετύχει η συγκεκριμένη συνταγή είναι το τριμμένο καρότο που θα προσθέσουμε να είναι εντελώς στεγνό.
Σε χρόνο μηδέν λοιπόν δημιουργήσαμε ένα νόστιμο και εύκολο επιδόρπιο.
Και είναι και νηστίσιμο! Ότι πρέπει για την σαρακοστή!
Αν σας αρέσουν οι περίεργοι συνδυασμοί δεν έχετε παρά να το δοκιμάσατε.
πηγή: Food for thought
Όντως πρωτότυπη συνταγή και πολύ εύκολη! Θα την δοκιμάσω γιατί μ’αρέσει η καρύδα!
Και μενα πολυ! Οταν την δοκιμασεις πες μας… 🙂
αυτο πρεπει να το δοκιμασω!!!!! λατρευω την καρυδα!!!!
Αμέ, δοκίμασε το και πες μας!! Πιστεύω θα σ’αρέσει…