Χριστουγεννιάτικη τούρτα με maltesers! Ένα super γλυκό, πολύ εντυπωσιακό, ότι πρέπει για το γιορτινό τραπέζι.
Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε:

ΥΛΙΚΑ
- 1 σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος (170γρ)
- 1 σακουλάκι σοκολατάκια maltesers (175γρ)
- Περίπου 170 γρ. μπισκότα digestive
- 80γρ. λιωμένο βούτυρο
- 4-5 κ. σ. πλήρης κρέμα γάλακτος
Για την γκανάζ:
- 300 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος
- 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
Για την διακόσμηση:
- 170 γρ. λευκή κουβερτούρα
- Μπαλίτσες maltesers, τόσες ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια της τούρτας.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θρυμματίζουμε σε μικρά κομμάτια τα μπισκότα.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και σε κατσαρολάκι το βούτυρο.
Ενώνουμε τα δύο υλικά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας έως ότου να έχουμε μίας λεία κρέμα.
Όταν το μείγμα μισοκρυώσει, προσθέτουμε τα maltesers και τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύουμε με μία μαριζ να ενσωματωθούν.
Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη ένα μπολ ή σαλατιέρα και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα. Το ισιώνουμε με ένα κουτάλι και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Ετοιμάζουμε την γκανάζ και καλύπτουμε με αυτήν το γλυκό μας, όταν το ξεφορμάρουμε.
Στρώνουμε από πάνω τα σοκολατάκια maltesers να κολλήσουν καλά σε όλη την επιφάνεια.
Τέλος, περιχύνουμε με την λευκή κουβερτούρα την κορυφή της τούρτας και την αφήνουμε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.
Στολίζουμε με χριστουγεννιάτικες λεπτομέρειες.

Καλοφάγωτό!!

Αν σας άρεσε η χριστουγεννιάτικη τούρτα με maltesers, δείτε μία ακόμη χριστουγεννιάτικη τούρτα πατώντας ΕΔΩ!