Κέικ πεταλούδα.
ΓΛΥΚΑ, ΜΑΓΕΙΡΕΨΑΜΕ

Κέικ πεταλούδα.

Το τελευταίο διάστημα με το «μένουμε σπίτι» μαγειρέψαμε πάρα πολύ.

Όλη αυτή η σύγχυση και η βαρεμάρα ενίσχυσε το αίσθημα της πείνας και αναζητούσαμε συνεχώς κάτι να μασουλάμε.

Η μαγειρική αποδείχθηκε μια πολύ καλή διέξοδος, αφού όχι μόνο γεμίζαμε το χρόνο μας δημιουργικά και γευστικά, αλλά επιπρόσθετα την χρησιμοποιήσαμε για μαθησιακούς και καλλιτεχνικούς σκοπούς…

Ήταν το μέσο μας για να ασκηθούν τα πιτσιρίκια στις βασικές μαθηματικές έννοιες, αφού με κάθε συνταγή που καταπιανόμασταν φροντίζαμε παράλληλα να:

  • Απαριθμούμε τα υλικά που θα χρειαστούμε.
  • Να υπολογίζουμε τα χρήματα που θα χρειαστούμε για να αγοράσουμε τα υλικά αυτά.
  • Να ταξινομούμε τα υλικά και να τα βάζουμε στη σειρά ανάλογα με το πότε είναι η σειρά τους να μπουν.
  • Να διαβάζουμε τη συνταγή και να προσπαθούμε να την κατανοήσουμε.
  • Να μετράμε το βάρος (γραμμάρια, ml, κλπ), το χρόνο ψησίματος, αλλά και την κατάλληλη θερμοκρασία.

Διαλέγαμε συνταγές απλές και στη συνέχεια φροντίζαμε να τις διακοσμούμε ευφάνταστα ώστε να ξεχωρίζουν.

Έτσι έγινε και στην περίπτωση του κέικ πεταλούδα.

Η αρχική μας ιδέα ήταν απλά να φτιάξουμε ένα κέικ με ότι υλικά είχαμε στο ντουλάπι.

Αφού εκτελέσαμε τη συνταγή του κέικ όπως έπρεπε και με τον τρόπο που εξήγησα παραπάνω, σκεφτήκαμε ότι θα ήταν πιο ωραία να του δώσουμε μια πιο παιχνιδιάρικη μορφή.

Κέικ πεταλούδα.

Η ιδέα για κέικ πεταλούδα ήταν ιδανική.

Βγάζοντας το κέικ από τη φόρμα το κόψαμε στη μέση. Έπειτα τοποθετήσαμε τα 2 ημικύκλια ανάποδα αντικριστά και σχηματίσαμε τα φτερά της πεταλούδας.

Στη συνέχεια τα γλασάραμε και τα διακοσμήσαμε με πολύχρωμη τρούφα και smarties.

Για το σώμα της πεταλούδας χρησιμοποιήσαμε 2 σοκολάτες serenata twin,τις οποίες τοποθετήσαμε ανάμεσα στα φτερά και από πάνω καρφώσαμε 2 σοκολατένια mikando για κεραίες.

Το κέικ πεταλούδα ήταν έτοιμο!

Κέικ πεταλούδα.

Ακριβής συνταγή δεν υπάρχει.

Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να φτιάξετε οποιοδήποτε κέικ προτιμάτε.

Ενδεικτικά σας παραθέτουμε τι φτιάξαμε εμείς, αν και είμαστε σίγουροι ότι θα έχετε και καλύτερες προτάσεις.

Υλικά.

  • 1 συσκευασία φαρίνα
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
  • 150 γρ κουβερτούρα

Για την επικάλυψη.

  • 150 γρ. κουβερτούρα
  • 3 κουταλιές της σούπας γάλα

Εκτέλεση.

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να λιώσει η ζάχαρη.

Προσθέτουμε τα αυγά ένα- ένα.

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε στο μίγμα εναλλάξ με το γάλα. Προσθέτουμε και την κουβερτούρα.

Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 περίπου ώρα.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει . Λιώνουμε την κουβερτούρα με το γάλα και το ρίχνουμε πάνω στο κέικ.

Διακοσμούμε κατάλληλα και αφήνουμε να σταθεροποιηθεί σε θερμοκρασία δωματίου.

Κέικ πεταλούδα.

 

Τα μικρά ξετρελάθηκαν! Μάθημα και δημιουργία με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο!!

Φορέστε τις ποδιές σας και μετατρέψτε κι εσείς τη κουζίνα σας σε μαθηματικό και καλλιτεχνικό εργαστήρι!

Θα χαρώ να μου αφήσετε στα σχόλια τις δικές σας εντυπώσεις και φωτογραφίες…

Πολλά γλυκά φιλιά!

 

 

 

 

 

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *