Κρεατόσουπα με μοσχάρι.
ΑΛΜΥΡΑ, ΜΑΓΕΙΡΕΨΑΜΕ

Κρεατόσουπα με μοσχάρι.

Το κρύο έξω είναι έντονο. Η θερμοκρασίες είναι αρκετά χαμηλές. Ο καιρός μας «δείχνει τα δόντια του». Λαμβάνοντας όλα τα παραπάνω υπόψη θεωρήσαμε ότι καταλληλότερο φαγητό να εγκαινιάσει την κατηγορία «Αλμυρά» του blog μας δεν είναι άλλο από μια νόστιμη θρεπτική σούπα. Το απόλυτο φαγητό του χειμώνα!

Κρεατόσουπα με μοσχάρι λοιπόν. Ζεστή, αχνιστή, φτιαγμένη στη χύτρα ταχύτητας για τις μανούλες που θέλουν να σερβίρουν κάτι υγιεινό στα παιδιά τους, χωρίς να ξοδέψουν πολύ χρόνο στην κουζίνα. Πάμε να δούμε πως την φτιάξαμε:

Υλικά:

  • 1,5 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μπουκιές (εγώ χρησιμοποίησα ποντίκι)
  • 2 καρότα σε ροδέλες
  • 2 κολοκυθάκια σε ροδέλες
  • 2 πατάτες σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • Λίγο σέλινο
  • Λίγο μαϊντανό
  • 1 φλιτζάνι ντοματοχυμό
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι γλασέ (μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ζυμαρικό, όπως κριθαράκι ή πεπονάκι)
  • Λάδι
  • Χυμό ενός λεμονιού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Κρεατόσουπα με μοσχάρι.

Διαδικασία:

  1. Τσιγαρίζω στη χύτρα το κρέας μέχρι να ροδίσει και έπειτα προσθέτω το κρεμμύδι να τσιγαριστεί και αυτό.
  2. Προσθέτω τα υπόλοιπα λαχανικά και τον ντοματοχυμό, κλείνω την χύτρα και το αφήνω να ψηθεί σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά από τότε που θα σηκωθεί η βαλβίδα.
  3. Έπειτα ανοίγω την χύτρα, προσθέτω 2 ποτήρια νερό και όταν βράσουν βάζω και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Μαγειρεύω περίπου 20 λεπτά ακόμα με ανοιχτή χύτρα. Αυτό ήταν! Η σούπα μας είναι έτοιμη!

Κρεατόσουπα με μοσχάρι.

 

Καλοφάγωτη!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

23 Shares

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *