Στα γιορτινά τραπέζια συχνά κοιτάζουμε να ευχαριστήσουμε τους καλεσμένους μας με ποικίλα νόστιμα εδέσματα.
Σε αυτή την περίπτωση αναζητάμε έξυπνες συνταγές που θα εντυπωσιάσουν, χωρίς να μας ταλαιπωρήσουν πολύ στην κουζίνα και χωρίς να έχουν μεγάλο κόστος σε υλικά.
Ένα πολύ εύκολο και συνάμα οικονομικό γλυκάκι είναι αυτό που θα σας δείξουμε στη συνέχεια.
Τοποθετώντας το σε σφηνάκια και σχηματίζοντας με τον τρόπο αυτό ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, έχουμε αυτόματα μία εντυπωσιακή, γιορτινή παρουσίαση.
Έχουμε επίσης, την ακριβή ποσότητα γλυκού που χρειάζεται για να αλλάξει γεύση ο ουρανίσκος μετά από ένα «βαρύ» γεύμα.
…χριστουγεννιάτικο γλυκό σε σφηνάκι λοιπόν!
ΥΛΙΚΑ.
- Μία μικρή συσκευασία μερέντα (230γρ)
- Μία κρέμα γάλακτος (500ml)
- 2 κ.σ. κονιάκ
- 1 πακέτο μπισκότα digestive
- Λίγη χριστουγεννιάτικη τρούφα ή κας κας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ.
Σε ένα κατσαρολάκι, σε σιγανή φωτιά λιώνουμε τα τρία πρώτα υλικά μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα.
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi.
Γεμίζουμε κάθε σφηνάκι ως εξής: στον πάτο λίγα μπισκότα σε σκόνη, πάνω το μείγμα σοκολάτας και για τελείωμα την τρούφα ή το κας κας.
Τόσο απλά…!
Ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο γλυκό σε σφηνάκι, ένας πεντανόστιμος τρόπος να κλείσουμε το γιορτινό γεύμα ή δείπνο μας.
Αν σας άρεσε η συγκεκριμένη συνταγή, δείτε μια παραλλαγή της ΕΔΩ!