Τα κρύα απογεύματα, ειδικά τώρα τον χειμώνα που νυχτώνει νωρίς και νιώθεις ότι χρειάζεσαι κάτι αχνιστό και δυναμωτικό να σε ζεστάνει και να σου δώσει ενέργεια, ένα ζεστό ρόφημα σοκολάτας είναι ότι πρέπει!
Η σοκολάτα σε οποιαδήποτε μορφή της είναι για τους περισσότερους από εμάς πάντα μια καλή ιδέα και παρέα. Φέτος λοιπόν δοκιμάσαμε μια συνταγή για σπιτικό μείγμα σοκολάτας, φτιαγμένο με μια κάπως πιο χριστουγεννιάτικη version. Η γεύση και τα αρώματα της κανέλας, του γαρύφαλλου και του πορτοκαλιού, έκαναν σαφέστατα τη διαφορά! Ας δούμε τα υλικά:
- 6 ½ κούπες του τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 κούπες του τσαγιού καστανή ζάχαρη
- 5 ½ κούπες του τσαγιού κακάο άγλυκο κοσκινισμένο
- 2 κουταλιές της σούπας κανέλα
- 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο γαρύφαλλο
- 2 κουταλιές του γλυκού αλάτι
- Άρωμα πορτοκάλι σε σταγόνες
Το μείγμα αποθηκεύτηκε σε αεροστεγή βάζα (οι παραπάνω δοσολογίες γεμίζουν 6 μεγάλα βάζα όπως τα εικονιζόμενα) που στολίστηκαν όμορφα καθώς προορίζονταν για χριστουγεννιάτικο δωράκι σε γνωστούς και φίλους. Εκείνοι δεν είχαν παρά να βάλουν μια κούπα γάλα να βράσει, στη συνέχεια να προσθέσουν σε αυτήν 2 κουταλιές της σούπας από το σοκολατένιο μείγμα και να αφεθούν στην απόλυτη γευστική εμπειρία! Τόσο απλά…
Πιστεύω πως μετά τον καφέ, η ζεστή σοκολάτα είναι ότι καλύτερο έχει μπει ποτέ σε κούπα! Δεν συμφωνείτε?
Υπέροχη ιδέα κ φέτος θέλω πολυ να κάνω κυρίως χειροποίητα κ οικολογικά δώρα !!!
Χαίρομαι που σου άρεσε Αγγελική μου. Καλές γιορτές και καλές δημιουργίες!!