Tiramisu
ΓΛΥΚΑ, ΜΑΓΕΙΡΕΨΑΜΕ

Tiramisu.

Αυτές τις μέρες η Κρήτη ζει έναν ασυνήθιστο χειμώνα. Τόσο κρύο και χιόνια είχαμε χρόνια να δούμε. Οι δρόμοι έχουν αποκλειστεί, τα σχολεία έχουν κλείσει και τα πάντα λίγο – πολύ υπολειτουργούν.

Παραμένοντας μέσα δίπλα στο τζάκι, όλο ζητάμε κάτι να «μασουλήσουμε». Χθες φτιάξαμε ένα πανεύκολο tiramisu για συνοδεία με τον απογευματινό καφέ. Αν και το συγκεκριμένο γλυκό δεν συγκαταλέγεται στις παιδικές τους προτιμήσεις, είναι πανεύκολο και ήταν πολύ διασκεδαστικό να το φτιάξω μαζί με τους μικρούς μου σεφ. Δείτε και μόνοι σας:

 

TIRAMISU

Υλικά

  • 1,5 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
  • 1 κούπα καφές (φίλτρου ή στιγμιαίος)
  • 6-8 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κουτιά κρέμα γάλακτος 30-35% (σύνολο 400-500 ml)
  • 1/3 κούπας ζάχαρη
  • 2 συσκευασίες τυρί κρέμα (συνολικά 500 γρ.)
  • 1 συσκευασία τυρί mascarpone
  • 1 κουτάλι του γλυκού βανίλια ή 1 κάψουλα βανιλίνη
  • κακάο για πασπάλισμα

 

Εκτέλεση

Προσθέτουμε τις 6-8 κ. σ. ζάχαρη στον καφέ και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Βουτάμε εκεί ένα-ένα τα σαβαγιάρ γυρνώντας τα και από τις δύο πλευρές. Δεν τα αφήνουμε να μουλιάσουν πολύ γιατί θα διαλυθούν. Τα στρώνουμε το ένα δίπλα στο άλλο μέσα σε ένα μικρό πυρέξ ή ταψάκι χωρίς να αφήνουμε κενά, μέχρι να καλυφθεί εντελώς ο πάτος. Αν χρειαστεί σπάμε μερικά για να καλυφθούν τυχόν κενά.

Στο μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγί. Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (τυρί κρέμα και mascarpone μαζί με τη βανίλια). Μόλις αναμειχθούν καλά, προσθέτουμε απαλά τη σαντιγί.

Μόλις γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα, απλώνουμε ένα πλούσιο στρώμα πάνω από τα μπισκότα. Στη συνέχεια βουτάμε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ στον καφέ και τα στρώνουμε από πάνω από την κρέμα και έπειτα περισσότερη κρέμα μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες, μέχρι να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί η κρέμα, ώστε να μπορούμε να κόψουμε και να σερβίρουμε σε κομμάτια. Ακόμα καλύτερα είναι αφήσουμε το τιραμισού ένα βράδυ, γιατί είναι πιο νόστιμο την επόμενη μέρα (το τιραμισού είναι προτιμότερο να καταναλωθεί εντός 2 ημερών).

Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κακάο.

 

Από εμάς καλή απόλαυση μαζί με πολλές χουχουλιάρικες αγκαλιές…

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *