Κορμός με μίνι γκοφρετίνια.
ΓΛΥΚΑ, ΜΑΓΕΙΡΕΨΑΜΕ, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Κορμός με μίνι γκοφρετίνια.

Για ποδαρικό, αποφασίσαμε η πρώτη ανάρτηση στο blog για το 2022 να αφορά γλυκό, μήπως και γλυκάνουμε την νέα χρονιά που μπήκε και διαφέρει από τις 2 προηγούμενες.

Την συνταγή λοιπόν που θα σας παρουσιάσουμε την δοκιμάσαμε μέσα στις γιορτές και μας άρεσε πολύ. Είναι γρήγορη, εύκολη και πολύ οικονομική.

Στέκεται άνετα σε ένα γιορτινό τραπέζι.

Υλικά

  • 2 κουβερτούρες (μία με λευκή και μία με μαύρη σοκολάτα)
  • 250 γρ. βιτάμ κλασικό σε θερμοκρασία δωματίου (200γρ για την συνταγή, κρατάμε το υπόλοιπο για επικάλυψη)
  • 1 πακέτο μίνι γκοφρετίνια
  • 1/3 φλ. τσαγιού κονιάκ
  • 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1/3 φλ. τσαγιού κακάο
  • 1/3 φλ. τσαγιού φουντούκια ανάλατα χοντροκομμένα (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

Λιώνουμε την κουβερτούρα μαύρης σοκολάτας σε μπεν μαρί.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βιτάμ και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κακάο, τη λιωμένη σοκολάτα, το κονιάκ, τα χοντροκομμένα φουντούκια (προαιρετικά) και τα  μίνι γκοφρετίνια σοκολάτας κομμένα σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε έως ότου να έχουμε ένα ομοιογενές και σφιχτό μείγμα.

Πλάθουμε το μείγμα σε ρολό και το τυλίγουμε με μια λαδόκολλα ή το βάζουμε σε μακρόστενη φόρμα σιλικόνης (όπως κάναμε εμείς).

Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον. Μόλις ο κορμός κρυώσει, το βγάζουμε προσεκτικά και το τοποθετούμε σε πιατέλα.

Λιώνουμε την κουβερτούρα λευκής σοκολάτας, προσθέτουμε το υπόλοιπο βιτάμ και ανακατεύουμε για να ενωθούν και περιχύνουμε τον κορμό. Διακοσμούμε με χριστουγεννιάτικα στοιχεία.

 

Πολλές γλυκές ευχές για τη νέα χρονιά που ξεκίνησε. Να είναι γεμάτη υγεία, αγάπη και όμορφες στιγμές…!

 

You may also like...

2 Comments

  1. Γκοφρετίνια τύπου amaretti ή τα μικρά της serenata; Φαίνεται τέλειο και εύκολο, το βάζω στα υπόψιν!

    1. Τα μικρά της serenata και είναι πράγματι πολύ εύκολο. Πάρε extra απο αυτά καλού κακού, εμείς τα περισσότερα τα φάγαμε κατα την προετοιμασία, χε χε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.