Σοκολατόπιτα:Η πιο γλυκιά φατσούλα.
ΓΛΥΚΑ, ΜΑΓΕΙΡΕΨΑΜΕ

Η πιο γλυκιά φατσούλα.

Η πιο γλυκιά φατσούλα δεν είναι άλλη από μια λαχταριστή σοκολατόπιτα, για τους λάτρεις της σοκολάτας ή για στιγμές έντονης υπογλυκαιμίας…

Εμείς τη φτιάξαμε εύκολα με τα πιτσιρίκια και χρησιμοποιώντας καραμελάκια, τρούφα και σοκολατάκια σχηματίσαμε μια σοκολατένια φατσούλα.

Με αυτό το γλυκό υποδεχτήκαμε τους φίλους μας και συνοδεύοντας το με παγωτό, το απογειώσαμε.

Δείτε πως το φτιάξαμε και δοκιμάστε να το κάνετε κι εσείς.

 

Υλικά.

  • 125γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια
  • 4 αυγά
  • 100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 50γρ. αλεύρι μαλακό
  • 1 κ.γ. ,μπέικιν πάουντερ
  • 20γρ. κακάο (συν λίγο για το ταψί)
  • 1 κ.σ. κονιάκ

Για το γλάσο:

  • 125 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια
  • 100 ml γάλα

Σοκολατόπιτα:Η πιο γλυκιά φατσούλα.

Εκτέλεση.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.

Σε ένα μπολ ανακατεύομε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το κακάο.

Χτυπάμε στο μπολ του μίξερ, στη μεσαία ταχύτητα, τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να γίνει αφράτο.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα συνεχίζοντας το χτύπημα και στη συνέχεια λίγο- λίγο το μείγμα με το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο.

Ρίχνουμε το κονιάκ και χτυπάμε για 2-3 λεπτά.

Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο ένα ταψί 25 εκ. περίπου και απλώνουμε μέσα το μείγμα από το μπολ του μίξερ.

Ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά περίπου.

Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμη μπήγοντας στη σοκολατόπιτα τη λάμα από ένα μαχαιράκι. Αν βγει στεγνή, η σοκολατόπιτα μας είναι ψημένη.

Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Την αφήνουμε να κρυώσει καλά. Τη μεταφέρουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος.

Ετοιμάζουμε το γλάσο: σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να αρχίσει να βράζει.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα κομμάτια κουβερτούρας και ρίχνουμε το βραστό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η κουβερτούρα και να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα.

Γλασάρουμε με το ζεστό γλάσο τη σοκολατόπιτα και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Όταν κρυώσει και έχει στερεοποιηθεί το γλάσο, την κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.

Σοκολατόπιτα:Η πιο γλυκιά φατσούλα.

Πως σας φάνηκε?

Πείτε μας ειλικρινά, μπορείτε να αντισταθείτε…?

 

Πηγή: Art Table

 

 

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *