Κατασκευές με βότσαλα.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ - ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΕΣ

Κατασκευές με βότσαλα.

Όπως θα έχετε καταλάβει μας αρέσουν πολύ οι κατασκευές με βότσαλα. Το καλοκαίρι συνηθίζουμε να μαζεύουμε με τα πιτσιρίκια μπόλικα από αυτά από τις παραλίες και τις διακοπές και στη συνέχεια να τα επεξεργαζόμαστε στο σπίτι και να προσπαθούμε να σκεφτούμε τι να φτιάξουμε με αυτά. Και πώς να μην μας αρέσουν τα βότσαλα δηλαδή, αφού έχεις τη δυνατότητα με αυτά να φτιάξεις εύκολα πολύ όμορφες δημιουργίες.

Δεν είχαμε ωστόσο από πάντα αυτή την βότσαλο- μανία. Πριν από περίπου 3 χρόνια, στα πρώτα γενέθλια του Στεφανάκου του  χάρισε η γιαγιά του μαζί με το δώρο και ένα αναμνηστικό καδράκι με βότσαλα. Με αυτό στολίσαμε τη βιβλιοθήκη στο δωμάτιο του, όπου υπάρχει μέχρι σήμερα. Κάθε φορά που το κοιτούσαμε, αναγνωρίζαμε πόσο χαριτωμένο ήταν. Όμορφο και εύκολο. Μα, μια στιγμή! Αφού είναι τόσο ωραίο και  απλό, γιατί δεν δοκιμάζουμε να φτιάξουμε και εμείς τα δικά μας? Και κάπως έτσι ξεκίνησε η  ενασχόληση μας με τις κατασκευές με βότσαλα. Δημιουργική, διασκεδαστική, αλλά και ψυχοθεραπευτική μη σου πω.

Το εν λόγω καδράκι (που στάθηκε αφορμή για να καταπιαστούμε με τις βοτσαλοκατασκευές) αποτελούνταν από ελάχιστα και κυρίως φυσικά υλικά: μερικά βοτσαλάκια βαμμένα με ακρυλικά χρώματα, λίγα θαλασσόξυλα, δύο μικρά κομμάτια σπάγκου ήταν ότι όλο κι όλο απαιτήθηκε. Όλα αυτά στερεώθηκαν με κόλλα σιλικόνης πάνω σε μία ξύλινη κορνίζα που είχε επίσης πρώτα βαφτεί με γαλάζιο χρώμα.

Σήμερα θα σας δείξουμε ένα χωριουδάκι από βότσαλα που φτιάξαμε τις προηγούμενες μέρες. Και σε αυτή την περίπτωση αυτό που χρειαστήκαμε ήταν μόνο μερικά βοτσαλάκια βαμμένα με ακρυλικά χρώματα, ένα κλαδάκι που επίσης χρωματίσαμε λευκό και δύο από τους βόλους του Στεφανάκου για τον ήλιο. Όλα αυτά στερεώθηκαν με κόλλα σιλικόνης πάνω σε μία παλιά ξύλινη πινακωτή, την οποία πρώτα ανανεώσαμε βάφοντας την γαλάζια.

Όμορφες συνθέσεις συνδυασμένες και με άλλα φυσικά υλικά για εύκολες και εντυπωσιακές καλλιτεχνικές δημιουργίες. Αλήθεια εσείς τι φτιάξατε το φετινό καλοκαίρι με τα βότσαλα που συλλέξατε από τις διακοπές σας? Περιμένουμε ιδέες…

 

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *