Μαγειρίτσα με μανιτάρια. Μία μαγειρίτσα διαφορετική για όσους είναι χορτοφάγοι (και όχι μόνο) που μοιάζει πολύ γευστικά με την κλασσική, αλλά είναι πολύ πιο ελαφριά.
Υλικά.
- Διάφορα μανιτάρια (πλευρώτους, πορτομπέλο και ασπρομανίταρα) κομμένα σε κομμάτια.
 - 7-8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
 - 1 μεγάλο ματσάκι άνιθο
 - 2 μαρούλια ψιλοκομμένα
 - 1 φλυτζανάκι ρύζι
 - Λάδι για το σοτάρισμα
 - Αλάτι & πιπέρι
 
Εκτέλεση.
Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το λάδι. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε και αυτά για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε ζεστό νερό μαζί με 1 κύβο λαχανικών (προαιρετικά) και αφήνουμε να βράσουν λίγο. Έπειτα, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μαρούλια, τον άνιθο, αλάτι – πιπέρι, το ρύζι και τα αφήνουμε λίγο να ψηθούν.
Στο τέλος κάνουμε αυγολέμονο.
Καλό και ευλογημένο Πάσχα σε όλους!

