Μαγειρίτσα με μανιτάρια.
ΑΛΜΥΡΑ, ΜΑΓΕΙΡΕΨΑΜΕ, ΠΑΣΧΑ

Μαγειρίτσα με μανιτάρια.

Μαγειρίτσα με μανιτάρια. Μία μαγειρίτσα διαφορετική για όσους είναι χορτοφάγοι (και όχι μόνο) που μοιάζει πολύ γευστικά με την κλασσική, αλλά είναι πολύ πιο ελαφριά.

Υλικά.

  • Διάφορα μανιτάρια (πλευρώτους, πορτομπέλο και ασπρομανίταρα) κομμένα σε κομμάτια.
  • 7-8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλο ματσάκι άνιθο
  • 2 μαρούλια ψιλοκομμένα
  • 1 φλυτζανάκι ρύζι
  • Λάδι για το σοτάρισμα
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση.

Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το λάδι. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε και αυτά για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε ζεστό νερό μαζί με 1 κύβο λαχανικών (προαιρετικά) και αφήνουμε να βράσουν λίγο. Έπειτα, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα  μαρούλια, τον άνιθο, αλάτι – πιπέρι, το ρύζι και τα αφήνουμε λίγο να ψηθούν.

Στο τέλος κάνουμε αυγολέμονο.

Μαγειρίτσα με μανιτάρια.

Καλό και ευλογημένο Πάσχα σε όλους!

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *