Χριστουγεννιάτικος κορμός με πορτοκάλι και καρύδια.
ΓΛΥΚΑ, ΜΑΓΕΙΡΕΨΑΜΕ, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Χριστουγεννιάτικος κορμός με πορτοκάλι και καρύδια.

Ο σοκολατένιος κορμός είναι ένα γλυκό που κάθε Χριστούγεννα έχει την τιμητική του. Και αυτό είναι πολύ λογικό, καθώς, είναι ένα πολύ νόστιμο γλυκάκι που φτιάχνεται πολύ εύκολα και αρέσει στους περισσότερους.

Σε αυτή την συνταγή θα σας παρουσιάσουμε τον δικό μας χριστουγεννιάτικο κορμό με πορτοκάλι και καρύδια.

ΥΛΙΚΑ.

  • 1 πλάκα βούτυρο αγελάδας (200γρ. για τον κορμό και 50γρ. για το γαρνίρισμα)
  • ½ κούπα άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι
  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ σπασμένα με το χέρι
  • ¾ κούπας καρύδια κομμένα με το χέρι
  • 1-2 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο
  • 1 βαζάκι πραλίνα φουντουκιού (200γρ)
  • ½ κούπα γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι σε κομματάκια

Για το γαρνίρισμα

  • Το υπόλοιπο της πλάκας βουτύρου (50γρ.)
  • 1 κουβερτούρα με 65% κακάο
  • Τρούφα ή/και τριμμένη καρύδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη να αφρατέψει και προσθέτουμε το κακάο, την πραλίνα φουντουκιού και το λικέρ.

Ανακατεύοντας, προσθέτουμε και τα μπισκότα, τα καρύδια και το γλυκό του κουταλιού.

Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδόκολλα και του δίνουμε το σχήμα σαλαμιού.

Το τυλίγουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες ή στο ψυγείο για ένα βράδυ.

Όταν θέλουμε να το σερβίρουμε, λιώνουμε σε μπεν μαρί την σοκολάτα με το βούτυρο, το περιχύνουμε και πασπαλίζουμε από πάνω τρούφα ή/και τριμμένη καρύδα.

Ένα εύγευστο γλυκό, ιδανικό για το γιορτινό τραπέζι που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους.

Αν αγαπάτε κι εσείς τους σοκολατένιους κορμούς ρίξτε μια ματιά εδώ κι εδώ.

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *