Αναμνηστικό γάμου με παζλ.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ - ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΕΣ

Αναμνηστικό γάμου με παζλ.

Και έρχεται η στιγμή που ένας καλός σου φίλος/ μία καλή σου φίλη παντρεύετε και τότε ξεκινάς να αναρωτιέσαι τι δώρο γάμου να τους κάνεις…

Προσωπικά θεωρώ ότι στην συγκεκριμένη περίσταση το ιδανικότερο δώρο είναι τα χρήματα. Όσο καλό γούστο και να διαθέτεις, όσο και να θεωρείς ότι γνωρίζεις τις ανάγκες του νεόνυμφου ζευγαριού, είναι πολύ δύσκολο να επιλέξεις κάτι που και οι δύο 100℅ χρειάζονται και επιθυμούν.

Εξάλλου για ένα νέο ζευγάρι που τώρα ξεκινά την κοινή του ζωή και εξοπλίζει το σπιτικό του, οι ανάγκες είναι αυξημένες και οι κύριες ελλείψεις συνήθως εντοπίζονται σε αντικείμενα και προϊόντα που δύσκολο να τυλιχθούν με φιόγκο και να προσφερθούν στην εκκλησία κατά την χαιρετούρα.

Ιδανική λύση επομένως είναι τα χρήματα. Το ύψος του ποσού που μπορεί να διαθέσει κανείς είναι μια συνάρτηση της σχέσεως που διατηρεί  με το ζευγάρι και της οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται τη δεδομένη στιγμή.

Το μοναδικό αρνητικό στη συγκεκριμένη επιλογή, είναι ότι τα χρήματα γρήγορα ξοδεύονται (τις περισσότερες φορές σε τακτοποίηση εξόδων) και έτσι δεν απομένει κάτι απτό ως αναμνηστικό γάμου.

Όμως και για αυτό σας έχουμε ιδέα σήμερα. Εύκολη και πρωτότυπη.

Πρόσφατα παραβρεθήκαμε οικογενειακώς στο γάμο της πολυαγαπημένης μου φίλης και νονάς της Μαρίλιας (μάλιστα το κοριτσάκι μου ήταν και παρανυφάκι)!! Εφόσον επιλέξαμε να προσφέρουμε χρήματα αντί δώρου, ψάχναμε να φτιάξουμε κάτι για την νονά ως αναμνηστικό γάμου.

Και βρήκαμε το καλύτερο! Να φτιάξουμε ένα αναμνηστικό γάμου με παζλ:  Έναν γαμπρό και μία νύφη δηλαδή φτιαγμένους από κομμάτια παζλ…!

Πρακτικά χρειαστήκαμε:

  • 2 μεγάλα κομμάτια πάζλ
  • Πέρλες και πούλιες χειροτεχνίας
  • Κόλλα χειροτεχνίας
  • 2 κουμπιά
  • 1 ψεύτικο λουλουδάκι
  • Μια συσκευασία πηλού αέρα για βάση
  • Ακρυλικά χρώματα
  • 2 ξύλινες διακοσμητικές καρδιές

Εκτέλεση:

Αφού σχεδιάσαμε με μολύβι τα σώματα και τα ρούχα των δύο φιγούρων, τα βάψαμε με ακρυλικά χρώματα και τα αφήσαμε να στεγνώσουν. Έπειτα πάνω τους κολλήσαμε τα διάφορα διακοσμητικά (πέρλες, κουμπιά και μεταλλιζέ πούλιες).

Το παπιγιόν του γαμπρού σχηματίστηκε από δύο μεταλλιζέ καρδιές, η μία ξαπλωμένη απέναντι από την άλλη και στο κέντρο ανάμεσα τους ακόμα μία στρογγυλή μικρή πούλια.

Αναμνηστικό γάμου με παζλ.

Το τσόκερ κολιέ της νύφης δεν είναι άλλο από ένα μικρό ψεύτικο τριανταφυλλάκι από εκείνα που δένουν τις μπομπονιέρες.

Αναμνηστικό γάμου με παζλ.

Για βάση χρησιμοποιήσαμε την συσκευασία πηλού αέρα όπως ακριβώς ήταν σαν πλακέτα/ τουβλάκι. Αρχική σκέψη ήταν να δημιουργήσουμε ένα σχέδιο με κουπάτ και πάνω εκεί να χαράξουμε μια ευχή. Τελικά αποφασίσαμε να κολλήσουμε πάνω δύο ξύλινες καρδούλες με ευχές γραμμένες με ανεξίτηλο μαρκαδοράκι. Τα δύο παζλ καρφώθηκαν στον πηλό όσο αυτός ήταν μαλακός και στην συνέχεια τον αφήσαμε να στεγνώσει και να σκληρύνει κρατώντας τα έτσι σταθερά και ενωμένα. Η βάση αυτή ωστόσο, μπορεί να βαφτεί και να διακοσμηθεί κατά βούληση.

Αναμνηστικό γάμου με παζλ.

Ένα όμορφο αναμνηστικό γάμου με παζλ για ένα πολύ αγαπημένο και ταιριαστό ζευγάρι που βρήκε ο ένας στον άλλο το κομμάτι που του έλειπε και που τον συμπληρώνει…

Αναμνηστικό γάμου με παζλ.

 

 

 

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *