Πηγή με τρεχούμενο νερό.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ - ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΕΣ

Πηγή με τρεχούμενο νερό.

1η Σεπτέμβρη σήμερα, καλό μήνα!! Τυπικά ξεκινά το φθινόπωρο. Εμείς ωστόσο επιμένουμε σε καλοκαιρινή διάθεση και σήμερα θα σας δείξουμε τι φτιάξαμε με τα βότσαλα που μαζέψαμε το φετινό καλοκαίρι. Μια εύκολη και όμορφη κατασκευή για να στολίσει όποιο μέρος του σπιτιού επιλέξετε. Μια πηγή με τρεχούμενο νερό. Για να το καταφέρουμε χρειαστήκαμε:

Πηγή με τρεχούμενο νερό.

  • Μια φέτα από κορμό δέντρου για βάση.
  • Βότσαλα.
  • Μερικά χαλίκια από το κήπο μας.
  • Μια μικρή πήλινη στάμνα.
  • Χρώμα μπλε.
  • Κόλλα και πιστόλι σιλικόνης.

 

Διαδικασία.

Πρώτα περάσαμε την επιφάνεια του κορμού με μπλε χρώμα. Αυτό το κάναμε για να είναι πιο πειστική η εικόνα της λίμνης που θα σχηματίζεται από το τρεχούμενο νερό. Αν τύχει και χρησιμοποιήσετε ράβδο σιλικόνης με χρώμα, μπορείτε να παραλείψετε αυτό το μέρος. Στη συνέχεια κολλήσαμε και πάλι με σιλικόνη τα βότσαλα το ένα πάνω στο άλλο σαν πύργο. Στην κορυφή στερεώσαμε με κόλλα τη μικρή στάμνα και έπειτα προσθέσαμε τα μικρά διακοσμητικά σαλιγκαράκια. Γύρω γύρω από την λιμνούλα, στα ακριανά δηλαδή σημεία του ξύλου κολλήσαμε τα μικρά χαλίκια.

Πηγή με τρεχούμενο νερό.

Για να δημιουργήσουμε τον καταρράκτη, μετρήσαμε την απόσταση από το στόμιο της στάμνας μέχρι το ξύλο και έπειτα το διάστημα που προέκυψε το απλώσαμε σαν μια λωρίδα σε μια λαδόκολλα και το αφήσαμε να στεγνώσει. Έπειτα το πήραμε εύκολα από εκεί και το τοποθετήσαμε από την άκρη της στάμνας έως κάτω κολλώντας το ξανά με λίγη σιλικόνη. Δοκιμάσαμε και τον τρόπο που είδαμε σε ένα βιντεάκι στο YouTube όπου ένωναν τα δύο σημεία με ταινία σελοτέιπ και στη συνέχεια πάνω εκεί άφηναν να τρέχει η κόλλα σιλικόνης, αλλά σε εμάς δεν πέτυχε. Το δικό μας σελοτέιπ καιγόταν μονομιάς…

Πηγή με τρεχούμενο νερό.

Για να ολοκληρωθεί η πηγή με τρεχούμενο νερό, γεμίσαμε την λιμνούλα με μπόλικη κόλλα σιλικόνης αφήνοντας την να πέσει ελεύθερα. Έτσι κι αλλιώς ο σκοπός ήταν να σχηματιστούν αφροί και  ακαθόριστα νερά.

Πηγή με τρεχούμενο νερό.

Πηγή με τρεχούμενο νερό.Όπως θα διαπιστώσατε η κατασκευή αυτή απαιτεί πολύ ποσότητα σιλικόνης και χρειάζεται να έχετε διαθέσιμα αρκετά ανταλλακτικά.

Πηγή με τρεχούμενο νερό.

Το αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο και μπορεί να διακοσμήσει το σαλόνι, τον κήπο ή ακόμα (όπως το κάναμε εμείς) το μπάνιο σας!

Πηγή με τρεχούμενο νερό.

 

 

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *