Νεράιδα σε βαζάκι
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ, ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΧΡΟΝΟΥ- ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Νεραϊδοκατασκευή no 3: Νεράιδα σε βαζάκι!

Σύμφωνα με τους μύθους σε όλο τον κόσμο, οι νεράιδες είναι μικροσκοπικά, υπερφυσικά και ανθρωπόμορφα πλάσματα που έχουν στην πλάτη τους φτερά όμοια με της πεταλούδας. Οι περισσότερες από αυτές λέγεται ότι έχουν μαγικές δυνάμεις και υπερφυσικές δυνατότητες και στην πλειοψηφία τους, τους αρέσει να ζουν κοντά στη φύση, ιδιαίτερα σε μέρη με πολλά νερά, δέντρα και λουλούδια.

Οι νεράιδες υπήρξαν πάντα σύμβολο ομορφιάς, γοητείας και τύχης. Δεν είναι λοιπόν να απορεί κανείς που όλα τα μικρά κοριτσάκια ξετρελαίνονται μαζί τους και επιθυμούν να τις μιμηθούν. Ένα από αυτά τα κορίτσια είναι ασφαλώς και η Μαρίλια, όπως ακριβώς ήμουν και εγώ στη ηλικία της.

Κάποιο απόγευμα μου είχε εκφράσει την επιθυμία να μπορούσαν να ζωντανέψουν οι μύθοι και να υπήρχαν στ’ αλήθεια νεράιδες, ακόμα και στο σπίτι μας. Ίσως τότε να καταφέρναμε να πιάσουμε μια και να την κρατούσαμε μαζί μας για πάντα. Αυτό αποτέλεσε και την ιδέα για την τρίτη νεραϊδοκατασκευή μας, μια νεράιδα σε βαζάκι..

Όσο δύσκολο και αν ακούγεται το πώς στην ευχή μπορείς να φυλακίσεις μια αληθινή νεράιδα σε ένα βαζάκι, άλλο τόσο απλό είναι όταν πρόκειται για μια ψεύτική.

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια νεράιδα μινιατούρα (παιχνίδι), ένα βαζάκι και μερικά διακοσμητικά στοιχεία.

νεράιδα σε βαζάκι

 

Στην περίπτωση μας χρησιμοποιήσαμε πράσινο διακοσμητικό χαλίκι σαν βάση (να παραπέμπει λίγο σε χορτάρι), τσόχινα λουλούδια για ντεκόρ και μια παιχνιδιάρικη κορδέλα, τυλιγμένη γύρω- γύρω στο επάνω μέρος του βάζου και πάνω της ήταν κολλημένες όμορφες ξύλινες πεταλούδες. Στο τέλος βεβαίως δεν ξεχάσαμε να τοποθετήσουμε και το καπάκι.

Νεράιδα σε βαζάκι

Αυτό ήταν! Με 3 απλές κινήσεις αιχμαλωτίσαμε την δική μας μαγική νεράιδα και μείναμε ήσυχες ότι δεν θα μας το σκάσει ποτέ. Σειρά σας τώρα….

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *