Παλάτι και Κάστρο απο κούτες μπύρας.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ, ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΧΡΟΝΟΥ- ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Παλάτι και Κάστρο απο κούτες μπύρας.

Η κατανάλωση μπύρας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες πάντα είναι πιο αυξημένη. Τι πιο συνηθισμένο από το να σμίγουν παρέες φίλων μεταξύ τους και να μοιράζονται τα νέα τους απολαμβάνοντας μερικές παγωμένες μπύρες; Αν προμηθεύεστε τις μπύρες και εσείς όπως και εμείς σε κούτες, γνωρίζετε ότι υπάρχουν αμέτρητες κατασκευές που μπορείτε να κάνετε με αυτές;  Δείτε τι κάναμε εμείς…

Με την πρώτη κούτα φτιάξαμε ένα παλάτι για τις πριγκίπισσες της Μαρίλιας. Εκτός από την κούτα χρειαστήκαμε ακόμα 2 ρολά από αλουμινόχαρτο, λαδόκολλα ή διάφανη μεμβράνη (τα θέλαμε πιο ψηλά και λεπτά από χαρτί κουζίνας), κίτρινο χαρτόνι, χρυσοκίτρινη τέμπερα, αφρώδη φύλλα με glitter και διάφορα διακοσμητικά (αυτοκόλλητα και σημαιάκια).

Παλάτι απο κούτα μπύρας.Εκτέλεση.

Αφού αφαιρέσαμε τα πλαϊνά μέρη από το σημείο που κλείνει η κούτα, κρατήσαμε το μεσαίο, το οποίο το κόψαμε σε οδοντωτή μορφή για να δημιουργηθεί το παραπέτο.

Παλάτι απο κούτα μπύρας.Έπειτα βάψαμε το εσωτερικό της κούτας, αλλά και τα δύο ρολά με χρυσοκίτρινο χρώμα. Τα γράμματα στο εξωτερικό μέρος της κούτας ήταν πολύ δύσκολο να καλυφθούν με χρώμα και έτσι κολλήσαμε πάνω τους κίτρινο χαρτόνι για να τα καλύψουμε. Στη συνέχεια μετατρέψαμε το κάθε ένα από τα  δύο αφρώδη φύλλα σε χωνί και το στερεώσαμε στο επάνω μέρος των ρολών.

Παλάτι απο κούτα μπύρας.Όλα τα μέρη του παλατιού κόλλησαν μεταξύ τους με πιστόλι σιλικόνης για να παραμείνουν σταθερά. Τώρα απέμεινε το διασκεδαστικό μέρος. Με παιχνίδια, αυτοκόλλητα και σημαιάκια στολίσαμε το αυτοσχέδιο παλάτι μας.

Παλάτι απο κούτα μπύρας.

 

Η Μαρίλια επινόησε δύο τρόπους για να παίζει με το νέο της απόκτημα. Άλλοτε αξιοποιούσε και τα διαχωριστικά χαρτόνια μπουκαλιών που η κούτα είχε μέσα για να δημιουργήσει στο παλάτι την αίσθηση ορόφων και δωματίων και άλλοτε το προτιμούσε σκέτο, δίχως αυτά.

Παλάτι απο κούτα μπύρας.

Παλάτι απο κούτα μπύρας.

Παλάτι απο κούτα μπύρας.Για να μην μείνει παραπονεμένος ο Στεφανάκος, με την δεύτερη κούτα δημιουργήσαμε αυτή τη φορά ένα κάστρο. Ήταν πολύ εύκολη διαδικασία, καθώς το άνοιγμα της συγκεκριμένη κούτας μας επέτρεπε να δημιουργήσουμε πανεύκολα μια κεντρική πύλη που ανεβοκατεβαίνει. Και σε αυτή τη περίπτωση, εκτός από την κούτα μπύρας χρειαστήκαμε: 2 ρολά κουζίνας, ασημί χαρτόνι, ασημί χρώμα σε σπρέι, σπάγκο και τα ανάλογα αυτοκόλλητα για διακόσμηση.

Κάστρο απο κούτα μπύρας.Εκτέλεση.

Πρώτα βάψαμε το εξωτερικό μέρος της κούτας με ασημί σπρέι. Στη συνέχεια χρησιμοποιήσαμε ασημί χαρτόνι (το οποίο το κόψαμε σε οδοντωτή μορφή για να δημιουργηθεί το παραπέτο) και το κολλήσαμε στο επάνω μέρος της κούτας. Κόψαμε και μικρά τετραγωνάκια από το ασημί χαρτόνι που περίσσεψε και τα συράψαμε πάνω στα ρολά κουζίνας ώστε να σχηματιστούν οι πυργίσκοι. Όλα αυτά τα κολλήσαμε μεταξύ τους με πιστόλι σιλικόνης.

Κάστρο απο κούτα μπύρας.

Κάστρο απο κούτα μπύρας.Τέλος, κάναμε 2 τρυπούλες στο άνοιγμα της κούτας και από εκεί περάσαμε τον σπάγκο και δημιουργήσαμε την κεντρική πύλη που ανεβοκατεβαίνει.

Κάστρο απο κούτα μπύρας.

Κάστρο απο κούτα μπύρας.  Όπως κάθε φορά, τελειώσαμε την διακόσμηση με τα ανάλογα αυτοκόλλητα.

Κάστρο απο κούτα μπύρας.

Κάστρο απο κούτα μπύρας.Με απλά, ανακυκλώσιμα υλικά φτιάξαμε δύο κατασκευές που μας ενθουσίασαν. Αν έχετε μικρά παιδιά στο σπίτι, προτείνω την επόμενη φορά που θα σκεφτείτε να πετάξετε τις κούτες μπύρας στην ανακύκλωση, να το ξανασκεφτείτε…

 

 

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *