Παραμυθένιο σκηνικό φωτογραφιών.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ, ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΧΡΟΝΟΥ- ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Παραμυθένιο σκηνικό φωτογραφιών.

Πριν λίγες μέρες γιορτάσαμε στο σπίτι τα 6α γενέθλια της Μαρίλιας. Το πάρτυ είχε θέμα «πριγκίπισσες» και οι τρεις κατασκευές που σήμερα θα σας δείξουμε φτιάχτηκαν για αυτό το σκοπό, για να δημιουργήσουμε εκείνη την ημέρα ένα παραμυθένιο σκηνικό αναμνηστικών φωτογραφιών.

Κάθε πριγκίπισσα έχει το θρόνο της. Με απλό τρόπο και πολύ φαντασία, δημιουργήσαμε και εμείς έναν κουκλίστικο θρόνο για τις μικρές πριγκίπισσες που καλέσαμε στο πάρτυ. Το μόνο που χρειαστήκαμε ήταν ένα παιδικό πλαστικό καρεκλάκι, δύο παλιές τούλινες φούστες της Μαρίλιας και ένα πριγκιπικό διακοσμητικό.

Παραμυθένιο σκηνικό φωτογραφιών.

Παραμυθένιο σκηνικό φωτογραφιών.

Αφού κόψαμε και βγάλαμε στην μία από τις δύο φούστες το λάστιχο, την περάσαμε γύρω γύρω από το κάθισμα και την κολλήσαμε με σιλικόνη. Έπειτα κολλήσαμε και την δεύτερη φούστα αυτή τη φορά στην πλάτη της παιδικής καρέκλας, δημιουργώντας κάτι σαν πέπλο. Για τσαχπινιά, στολίσαμε ως κεντρικό διακοσμητικό και ένα πλαστικό παλάτι μεσαίου μεγέθους. Αντίστοιχα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μία κορώνα ή οτιδήποτε άλλο παραπέμπει σε βασίλισσα. Ταιριάζει πολύ και κάποιο μαξιλάρι, αλλά δυστυχώς εμείς δεν είχαμε στο σωστό μέγεθος.

Θρόνος.Στη δεύτερη περίπτωση εμπνευστήκαμε από το παραμύθι «η χιονάτη και οι 7 νάνοι» και δημιουργήσαμε έναν μαγικό καθρέπτη. Η διαδικασία που ακολουθήσαμε ήταν η εξής:

Χρησιμοποιήσαμε μια πολύ μεγάλη κούτα, στην οποία με τη βοήθεια από ένα οβάλ πυρέξ και με κοπίδι δημιουργήσαμε την τρύπα για τον καθρέπτη.

Παραμυθένιο σκηνικό φωτογραφιών.

Παραμυθένιο σκηνικό φωτογραφιών.

Παραμυθένιο σκηνικό φωτογραφιών.Στη συνέχεια αλείψαμε με ατλακόλ ολόκληρη την μπροστινή επιφάνεια της κούτας και κολλήσαμε ένα λευκό χαρτί (κάτι σαν καμβά) ώστε πάνω του να ζωγραφίσουμε αυτό που επιθυμούσαμε. Γύρω από την τρύπα κολλήσαμε αλουμινόχαρτο δίνοντας έτσι την αίσθηση του καθρέπτη.

Παραμυθένιο σκηνικό φωτογραφιών.Έπειτα έμεινε το διακοσμητικό κομμάτι. Με μεγάλα αυτοκόλλητα τοίχου και άλλα 3D διακοσμητικά στολίσαμε την κούτα.

Παραμυθένιο σκηνικό φωτογραφιών.

Παραμυθένιο σκηνικό φωτογραφιών.

Παραμυθένιο σκηνικό φωτογραφιών.Στο κέντρο της γράψαμε την γνωστή φράση από το παραμύθι «καθρεύτη, καθρευτάκι μου» …

Παραμυθένιο σκηνικό φωτογραφιών.Στα παιδιά μοιράστηκαν πριγκιπικές μάσκες

Παραμυθένιο σκηνικό φωτογραφιών.και στέμματα που είχαμε φτιάξει από τις προηγούμενες μέρες  μαζί με την Μαρίλια

Παραμυθένιο σκηνικό φωτογραφιών.και μαζί με κάποια Photo props που είχαμε αγοράσει,

Παραμυθένιο σκηνικό φωτογραφιών.το πριγκιπικό σκηνικό φωτογραφιών αποκτούσε ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Καθρέυτης photo booth

Η τελευταία μας κατασκευή αποτελούσε στην ουσίας μια μετατροπή.

Χρησιμοποιήσαμε το κουκλοθέατρο που έχουν τα πιτσιρίκια και κολλήσαμε επάνω με ταινία διπλής όψης, μία παλιά πετσέτα θαλάσσης – κάπα που είχε η Μαρίλια. Στην κορυφή γράψαμε με χαρτόνι «θα σε κάνω βασίλισσα» από την χιουμοριστική ατάκα του Θανάση Βέγγου. Τα παιδιά μπορούσαν και εδώ να χρησιμοποιήσουν τα παραπάνω αξεσουάρ και να βγάλουν τέλειες φωτογραφίες.

Παραμυθένιο σκηνικό φωτογραφιών.

Πριγκίπισσα photo booth.Πολύ εύκολα και διασκεδαστικά δημιουργήσαμε ένα παραμυθένιο photo setting για το πάρτυ μας. Μείνετε συντονισμένοι γιατί σε λίγες μέρες ακολουθεί ανάρτηση με όλες τις λεπτομέρειες από αυτό!!

 

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *