Σπιτάκια πουλιών.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ - ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΕΣ

Σπιτάκια πουλιών.

Κοντεύουμε ένα μήνα που έχουν κλείσει τα σχολεία και τα μικρά είναι συνέχεια σπίτι. Όπως είναι φυσιολογικό, έχουν αρχίσει να κουράζονται πολύ. Μέσα στη μέρα προσπαθούμε να επιδιδόμαστε σε διάφορες δραστηριότητες για να μη βαριόμαστε. Δοκιμάζουμε συνταγές, χειροτεχνίες και γενικώς οτιδήποτε είχαμε στην «to do» λίστα μας και δεν είχαμε έως τώρα το χρόνο να αφιερώσουμε.

Παράλληλα όλο αυτό το διάστημα εξηγούμε στα παιδιά για τους νέους περιορισμούς που μπήκαν στη ζωή μας και καθώς ανήκουν σε πολύ μικρές ηλικίες προσπαθούμε με πολύ απλά λόγια, παραμυθάκια και ιστοριούλες να απαντήσουμε στις ερωτήσεις τους και να τα κάνουμε να καταλάβουν.

Πριν λίγες ημέρες επινοήσαμε μια δική μας ιστοριούλα με πρωταγωνιστές πουλάκια, τα οποία λόγω ενός εχθρικού ιού στο δάσος, φρόντισαν να μείνουν περισσότερο καιρό προστατευμένα στα σπιτάκια τους, στη φωλιά τους έως ότου ξαναπετάξουν ελεύθερα για όπου επιθυμούσαν. Στο τέλος της ιστοριούλας αποφασίσαμε να φτιάξουμε με τα υλικά χειροτεχνίας που διαθέταμε τα πουλάκια αυτά. Πιο συγκεκριμένα χρειαστήκαμε:

  • Πολύχρωμα χαρτόνια μεγέθους Α4
  • Πολύχρωμα ξυλάκια χειροτεχνίας
  • Ματάκια και φτερά χειροτεχνίας
  • Ανεξίτηλο μαρκαδόρο (για να σχηματίσουμε την τρύπα- είσοδο στο σπιτάκι)

Σπιτάκια πουλιών.Για να κολλήσουμε τα επιμέρους μέρη μεταξύ τους χρησιμοποιήσαμε άλλοτε κόλλα stick και άλλοτε πιστόλι σιλικόνης. Επιπρόσθετα είχαμε την ιδέα να κολλήσουμε στο πίσω μέρος κορδέλες, ώστε να μπορούμε να κρεμάσουμε τα σπιτάκια στα κλαδιά.

Σπιτάκια πουλιών.

Πράγματι έδειχναν πολύ όμορφα κρεμασμένα στα κλαδιά των δέντρων στην αυλή.

 

Σπιτάκια πουλιών.

Σπιτάκια πουλιών.

Σπιτάκια πουλιών.

Σπιτάκια πουλιών.

Σπιτάκια πουλιών.Σου έφτιαχναν τη διάθεση να τα κοιτάς από τα παράθυρα του σπιτιού, αλλά το ίδιο προκαλούσαν και στους περαστικούς που τα αντίκριζαν κατά το περίπατο τους.

Σπιτάκια πουλιών.

Μια εικόνα ελπίδας και αισιοδοξίας μέχρι να περάσει όλο αυτό που ζούμε και να είμαστε ξανά εντελώς ελεύθεροι. Έως τότε, όπως πολύ σωστά ανέφεραν τα πιτσιρίκια: καθόμαστε στα σπιτάκια μας και… στα αυγά μας!!!

Σπιτάκια πουλιών.

 

 

 

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *