Λικέρ Εσπεριδοειδών.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΑΜΕ, ΠΑΣΧΑ, ΡΟΦΗΜΑΤΑ

Λικέρ Εσπεριδοειδών.

Τα λικέρ είναι από τα ποτά που μου αρέσουν πολύ. Συχνά δοκιμάζω να τα φτιάχνω με διαφορετικές γεύσεις. Με λίγα λόγια είναι οινοπνευματώδη ποτά που συνήθως φτιάχνονται με αρωματικά φυτά, φρούτα και σιρόπι ζάχαρης. Όταν (όπως εμείς καλή ώρα) θέλουμε να αξιοποιήσουμε τα φρούτα της εποχής, τα λικέρ είναι μια εξαιρετική εναλλακτική.

Αυτή τη φορά δοκιμάσαμε να φτιάξουμε ένα mix liqueur με 3 διαφορετικά εσπεριδοειδή, όλο γεύση και άρωμα. Είναι πανεύκολο στην παρασκευή του, με λίγα υλικά και αρκετά γρήγορο. Δείτε και μόνοι σας:

Υλικά

  • 2 πορτοκάλια
  • 2 μανταρίνια
  • 2 λεμόνια
  • 300ml ρακή ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο ή βότκα

Για το σιρόπι

  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 200γρ. νερό

Εκτέλεση

Με τον αποφλοιωτή πατάτας παίρνουμε τις φλούδες από τα πορτοκάλια και τα λεμόνια και τις βάζουμε σε αποστειρωμένο γυάλινο βάζο.

Έπειτα προσθέτουμε μέσα σε αυτό και τα μανταρίνια κομμένα στη μέση (φλούδες και ψίχα), αλλά και τη ρακή.

Το αφήνουμε σε δροσερό και σκιερό μέρος για περίπου δέκα ημέρες.

Μετά την δέκατη ημέρα ετοιμάζουμε το σιρόπι: Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη για τρία λεπτά, ίσα να λιώσει η ζάχαρη και το αφήνουμε να κρυώσει.

Όταν κρυώσει το σιρόπι, το ρίχνουμε στο βάζο, ανακινούμε  και αφήνουμε να περάσουν άλλες δέκα ημέρες.

Σουρώνουμε το λικέρ μας και είναι έτοιμο για κατανάλωση.

Λικέρ Εσπεριδοειδών.

Εις υγείαν…!

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *