νεραϊδόσπιτα από άδεια μπουκάλια απορρυπαντικών
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ, ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΧΡΟΝΟΥ- ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

5 νεραϊδοκατασκευές ενόψει του πάρτι μας.

Στα μέσα του καλοκαιριού η Μαρίλια γίνεται 5 χρονών. Το θέμα για το πάρτι γενεθλίων που επέλεξε αυτή τη φορά ήταν «νεράιδες», θέμα άκρως κοριτσίστικο και παραμυθένιο.

Μέχρι να έρθει η ώρα υποδεχτούμε τους φίλους μας για να γιορτάσουμε, σκεφτήκαμε να μπούμε λιγάκι στο κλίμα και να καταπιαστούμε με 5 νεραϊδένιες κατασκευές, όσα ακριβώς και τα κεράκια πάνω στην τούρτας της.

Η πρώτη κατασκευή που επιχειρήσαμε να φτιάξουμε ήταν  τρία νεραϊδόσπιτα από άδεια μπουκάλια απορρυπαντικών. Η διαδικασία είχε ως εξής:

νεραϊδόσπιτα από άδεια μπουκάλια απορρυπαντικών

Με ένα μαρκαδόρο σχηματίσαμε τα περιγράμματα και έπειτα με ένα καλό κοπίδι κόψαμε τις πόρτες και το παράθυρο (ήταν πιο εύκολο από ότι περίμενα).

νεραϊδόσπιτα από άδεια μπουκάλια απορρυπαντικών

Στη συνέχεια περάσαμε τα περιγράμματα αυτά με κόλλα γκλίτερ για να τα τονίσουμε.

νεραϊδόσπιτα από άδεια μπουκάλια απορρυπαντικών

Για το τελευταίο και πιο διασκεδαστικό μέρος χρησιμοποιήσαμε  για διακόσμηση ψεύτικα λουλουδάκια, τσόχινες πεταλούδες, σύρματα πίπας και πολλά πολλά  αυτοκόλλητα (τόσο απ’ έξω όσο και μέσα από το μπουκάλι) για να τα στολίσουμε.

νεραϊδόσπιτα από άδεια μπουκάλια απορρυπαντικών

 

Μέσα σε ένα απόγευμα δημιουργήσαμε από ανακυκλώσιμα και ευτελή υλικά κάτι πολύ νεραϊδένιο για να μας κρατάει συντροφιά μέχρι την επόμενη  νεραϊδοκατασκευή μας!

Stay tuned…

You may also like...

2 Comments

  1. Πολύ όμορφη ιδέα και πολύ χρήσιμο να γνωρίσουν τα μικρά μας την αξία της επανάχρησης! Και για να μην πω για το παιχνιδι της φαντασίας του να βλέπουν ένα μπουκάλι και να σκεφτονται νεραιδόσπιτο!

  2. tocafetismamas says:

    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!! Γενικά και μένα μου αρέσει πολύ να ξαναπαίρνουν ζωή παλιά, θεωρητικώς άχρηστα αντικείμενα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *