Σοκολατόπιτα με σιμιγδάλι, σίγουρα η καλύτερη συνταγή για σοκολατόπιτα που έχω δοκιμάσει να φτιάξω. Υγρή, νόστιμη και ζουμερή, ότι πρέπει για εορταστικές περιστάσεις! Συνδυάστε την με μια μπάλα παγωτό βανίλια για να την απογειώσετε ακόμα περισσότερο!!
ΥΛΙΚΑ
- 5 κ. σ. ψιλό σιμιγδάλι
- 3 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κ. σ. κακάο
- 1 φακελάκι baking powder
- 1 βανίλια
- Ξύσμα πορτοκαλιού
- 4 αυγά
- 5 κ. σ. ζάχαρη
- 120ml ηλιέλαιο
Για το σιρόπι
- 2 φλιτζάνια νερό
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 2 κ. σ. κακάο
Για επικάλυψη
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 1 κουβερτούρα ( 200γρ)
- Τρούφα ή σταγόνες σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά, φτιάχνω το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά για περίπου 5 λεπτά.
Αφήνω το σιρόπι να κρυώσει καλά.
Κατόπιν, ανακατεύω σε μπολ τα 6 πρώτα υλικά.
Χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη και προσθέτω και το ηλιέλαιο.
Ρίχνω και τα στερεά υλικά μου και ανακατεύω καλά.
Ψήνω το μείγμα μου σε λαδωμένο ταψάκι, στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Βγάζω την σοκολατόπιτα μου από τον φούρνο και την τρυπάω σε σημεία με ένα πιρούνι.
Ρίχνω πάνω της λίγο- λίγο το κρύο σιρόπι (να το απορροφά).
Τέλος, ετοιμάζω την επικάλυψη.
Ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος και λιώνω μέσα της την κουβερτούρα.
Περιχύνω την σοκολατόπιτα μου και πασπαλίζω από πάνω τρούφα.
Έτοιμη!!
Αν αγαπάτε και εσείς τις σοκολατόπιτες, ρίξτε και μια ματιά ΕΔΩ!!