Κάκτοι από βότσαλα.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ - ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΕΣ

Κάκτοι από βότσαλα.

Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι έχω μεγάλη αγάπη στα παχύφυτα και στους κάκτους. Ξέρουν επίσης ότι αγαπώ τις όμορφες και εύκολες κατασκευές με υλικά που μπορείς να βρεις σε αφθονία στη φύση.

Σήμερα θα συνδυάσουμε τις δύο αυτές αγάπες και θα σας δείξω πως μπορείτε και εσείς να φτιάξετε υπέροχα διακοσμητικά κακτάκια από βότσαλα για να στολίσετε οποιαδήποτε σημείο του σπιτιού, αυλής ή μπαλκονιού σας.

Η διαδικασία είναι απλή. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι βότσαλα στο επιθυμητό σχήμα, ακρυλικά χρώματα, πινέλα, κόλλα σιλικόνης , κορνίζες ή γλαστράκια και χαλίκια ή διακοσμητική άμμο για να γεμίσετε τα γλαστράκια σας (και να σφηνώσετε εκεί τα βότσαλα σας) ή να την απλώσετε με κόλλα atlacoll στη βάση της κορνίζας σας.

Κάκτοι από βότσαλα.

Αρχικά, εμείς περάσαμε όλα τα βότσαλα που διαλέξαμε με λευκό χρώμα. Αυτό βοηθά να αναδειχτεί καλύτερα το χρώμα που θα επιλέξετε να βάλετε στη συνέχεια από πάνω.

Όταν στέγνωσε το λευκό χρώμα, περάσαμε όλη την επιφάνεια από το κάθε βότσαλο με διάφορες αποχρώσεις του πράσινου.

Κάκτοι από βότσαλα.

Όταν στέγνωσε η μπογιά, σχεδιάσαμε με λεπτό πινελάκι πάνω στην επιφάνεια βουλίτσες, γραμμούλες, σταυρουδάκια ή Χ, ώστε να φαίνονται σαν αγκαθάκια και να αποκτήσουν όσο γίνεται πιο πειστικά την όψη κάκτων.

Κάκτοι από βότσαλα.

Έπειτα περάσαμε από πάνω ένα προστατευτικό βερνίκι.

Για να κάνετε τα κακτάκια σας πιο εντυπωσιακά, μπορείτε με περισσότερες από μια πετρούλες να δημιουργήσετε μία πιο σύνθετη μορφή κολλώντας με πιστόλι σιλικόνης πολλά βοτσαλάκια μαζί.

Κάκτοι από βότσαλα.

Για να δώσετε την αίσθηση ότι οι κάκτοι σας έχουν ανθίσει, κολλήστε μικρά βότσαλα στην κορυφή των μεγάλων αφού πρώτα τα βάψετε σε έντονα κόκκινα ή πορτοκαλί χρώματα.

Την διαφορά θα κάνουν μικρές λεπτομέρειες, όπως η επιλογή της γλαστρούλας ή της κορνίζας, το σχήμα από τα βότσαλα και ο συνδυασμός των χρωμάτων που θα επιλέξετε.

Κάκτοι από βότσαλα.

 

Πρωτότυπα και πανέμορφα διακοσμητικά κακτάκια από βότσαλα που δεν τσιμπάνε, αποκλείετε να ξεραθούν και το κυριότερο… δεν χρειάζονται πότισμα!!!

 

 

Αν αρέσουν και σε σας οι κατασκευές με βότσαλα για περισσότερες ιδέες, μην παραλείψετε να ρίξετε μία ματιά ΕΔΩ!!

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *