Σπιτικοί κύβοι λαχανικών.
ΑΛΜΥΡΑ, ΜΑΓΕΙΡΕΨΑΜΕ

Σπιτικοί κύβοι λαχανικών.

Οι σπιτικοί κύβοι λαχανικών είναι πανεύκολο να φτιαχτούν με φρέσκα λαχανικά του γούστου σας, να αποθηκευτούν στην κατάψυξη και στη συνέχεια να δίνουν έξτρα γεύση σε οποιοδήποτε φαγητό μαγειρεύετε.

Όπως γνωρίζουμε, οι κύβοι λαχανικών του εμπορίου περιέχουν επεξεργασμένα λίπη, τεχνητά ενισχυτικά γεύσης, συντηρητικά και μπόλικο περιττό αλάτι.

Αντίθετα οι σπιτικοί κύβοι λαχανικών γίνονται πολύ γρήγορα και εύκολα και κρύβουν μέσα στους όλη τη νοστιμιά της φύσης .

Παρακάτω θα σας περιγράψω πως κάναμε τους δικούς μας σπιτικούς κύβους. Μπορείτε φυσικά να ακολουθήσετε την ίδια συνταγή ή με διάφορες παραλλαγές, ανάλογα φυσικά τα φρέσκα λαχανικά που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Μην ξεχνάτε ότι τα λαχανικά που θα χρησιμοποιήσετε, καλό θα είναι να είναι εποχής. Αν είναι βιολογικά ή από το δικό σας  μποστάνι ακόμη καλύτερα.

Πολλή προσοχή με τα αρωματικά που επιθυμείτε να προσθέσετε (δεν πρέπει να το παρακάνετε), αλλά και με την προσθήκη αλατιού.

 

ΣΠΙΤΙΚΟΙ ΚΥΒΟΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ.

ΥΛΙΚΑ (Χρησιμοποιούμε περίπου 1 κιλό λαχανικά εποχής)

  • 2 κρεμμύδια
  • 2 πράσα
  • 2 κολοκύθια
  • 3 καρότα
  • 2 πιπεριές
  • 1 μικρή πατάτα
  • Μαϊντανός
  • Σέλινο
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • 1 δαφνόφυλλο (το αφαιρούμε μετά)
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • Αλάτι/πιπέρι
  • νερό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τα λαχανικά μας.
  2. Τα τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα, και προσθέτουμε το νερό και το ελαιόλαδο (μέχρι να σκεπαστούν τα λαχανικά μας).
  3. Μετά την πρώτη βράση σε δυνατή φωτιά, χαμηλώνουμε στο μισό και αφήνουμε μέχρι να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά. Παράλληλα, προσθέτουμε και το αλάτι με το πιπέρι.
  4. Αφού απορροφήθηκαν τα υγρά και μαλάκωσαν τα λαχανικά (μερικά ενδεχομένως να λιώσουν αλλά αυτό δεν μας πειράζει), τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και τα πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ.
  5. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις θήκες από τα παγάκια μας.
  6. Τοποθετούμε στην κατάψυξη. Οι κύβοι λαχανικών μας είναι έτοιμοι για χρήση. Μπορούμε να τους χρησιμοποιούμε στο φαγητό μας απευθείας, χωρίς να τους ξεπαγώσουμε.

 

Πραγματικά δεν μπορώ να σας μεταφέρω τις γεύσεις και τα αρώματα!

Αν δοκιμάσετε να τους φτιάξετε μία φορά και δείτε πόσο εύκολο είναι, σίγουρα δεν θα ξαναγοράσετε.

Καλή σας επιτυχία!

 

 

 

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *