ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ - ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΕΣ

Φωτιζόμενο ενυδρείο σε βάζο.

Στο σπίτι μας έχουμε ένα μεγάλο ενυδρείο με ψαράκια. Η ενασχόληση με το συγκεκριμένο ενυδρείο είναι για μας κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό χόμπι. Μας προσφέρει πολύτιμες στιγμές ξεκούρασης  και χαλάρωσης. Δεν είναι απλά ένα ακόμα διακοσμητικό στοιχείο του σπιτιού μας, αλλά ένα μικρόκοσμος γεμάτος με ψαράκια διαφόρων χρωμάτων και σχημάτων που μας ελκύει να παρατηρούμε.

Όπως προείπα λοιπόν, το ενυδρείο πέρα από την ομορφιά συνεισφέρει και σ’ ένα ήρεμο και χαλαρωτικό περιβάλλον που βοηθάει στην αποφόρτιση από το καθημερινό στρες. Για τα παιδιά είναι ένας τρόπος επαφής με τη φύση. Είναι ένα μικρό οικοσύστημα που αν του δώσουν την απαιτούμενη σημασία θα διαπιστώσουν  ότι συμβαίνουν πάρα πολλά μέσα σ’ αυτό.

Αυτές τις μέρες είχαμε την ιδέα να φτιάξουμε με τα παιδιά ένα διαφορετικό ενυδρείο. Ένα ενυδρείο –στολίδι που θα προσομοιάζει πολύ στο αληθινό ενυδρείο που διαθέτουμε με την διαφορά ότι δεν θα προϋποθέτει απόφαση για φροντίδα και καθημερινή ασχολία και θα είναι πολύ πολύ οικονομικό.

Για να το πετύχουμε αυτό χρειαστήκαμε:

  • Γυάλινα βάζα
  • Ψεύτικα λαστιχένια ψαράκια
  • Μικρά βοτσαλάκια
  • Πλαστικά φυτά και πρασινάδα

Και προαιρετικά

  • Μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • Μικρά ρεσώ μπαταρίας

 

Αφού ρίξαμε στο κάτω μέρος των βάζων τα βοτσαλάκια, τοποθετήσαμε στο κέντρο τους μία διακοσμητική πρασινάδα. Έπειτα βάλαμε μέσα στο κάθε ένα από αυτά τα μικρά αληθοφανή ψαράκια.

Στη συνέχεια γεμίσαμε το κάθε βαζάκι με νερό και μέσα σε αυτό ρίξαμε 1-2 σταγόνες μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Τα μίνι ενυδρεία μας ήταν ήδη έτοιμα…

Ωστόσο θέλοντας να τα κάνουμε να είναι εντυπωσιακά και την νύχτα, αποφασίσαμε να κολλήσουμε στο κάθε καπάκι βάζου με ταινία διπλής όψεως ένα ρεσώ μπαταρίας.

Με αυτή την κίνηση τα ενυδρεία μας έγιναν φωτιζόμενα και έδειχναν ξεχωριστά μέσα στο σκοτάδι.

Δοκιμάστε να τα φτιάξετε, είναι ένα απλό και πανέμορφο στολίδι χώρου χωρίς τις ανάγκες φροντίδας που απαιτεί ένα αληθινό ενυδρείο.  Και ποιος ξέρει? Ίσως στο μέλλον το αναβαθμίσετε σε ένα πραγματικό…!

 

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *