Πες μου μια ιστορία με βότσαλα.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ, ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΧΡΟΝΟΥ- ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Πες μου μια ιστορία.

Έχετε ποτέ δοκιμάσει να πείτε μια ιστορία με… βότσαλα? Εμείς το είδαμε στο internet, το δοκιμάσαμε και είχε πραγματικά πολύ πλάκα! Είναι μια δραστηριότητα που συνδυάζει τη ζωγραφική με τη φαντασία. Τα υλικά ελάχιστα και οικονομικά, όπως βότσαλα και χρώματα (ανεξίτηλοι μαρκαδόροι και ακρυλικά).

Τα πιτσιρίκια αποφάσισαν ποια σκίτσα ήθελαν να αποτυπωθούν στα βότσαλα για να τα βοηθήσουν να σκαρφιστούν τις ιστορίες τους και έτσι και έγινε. Αφού πρώτα περάσαμε με λευκό χρώμα την επιφάνεια από όλα σχεδόν τα βότσαλα (για να αναδειχτούν καλύτερα οι εικόνες) , ξεκινήσαμε τη ζωγραφική. Αρχικά σχεδιάσαμε με μολύβι τις φιγούρες και έπειτα τονίσαμε τα περιγράμματα με τα μαρκαδοράκια και κάναμε τα γεμίσματα με ακρυλικά.

Πές μου μια ιστορία με βότσαλα.

Πές μου μια ιστορία με βότσαλα.

Πές μου μια ιστορία με βότσαλα.

Πές μου μια ιστορία με βότσαλα.

Πές μου μια ιστορία με βότσαλα.

Πές μου μια ιστορία με βότσαλα.

Πές μου μια ιστορία με βότσαλα.Φτιάξαμε και μια θήκη για να κρατάμε εκεί μαζεμένες όλες τις πετρούλες για να τις μεταφέρουμε με ευκολία, αλλά και για να μην τις χάσουμε. Από ένα παλιό ξύλινο κουτί με σχήμα βιβλίου, βάψαμε το εξώφυλλο που έτσι κι αλλιώς είχε χαλάσει και του δώσαμε νέα ζωή.

Πές μου μια ιστορία με βότσαλα.

Πές μου μια ιστορία με βότσαλα.Πάνω του γράψαμε πάλι με τον ίδιο τρόπο όπως και στα βότσαλα τον τίτλο του παιχνιδιού μας.

Πές μου μια ιστορία με βότσαλα.Τα παιδιά το μόνο που είχαν ήταν να αφήσουν την φαντασία τους ελεύθερη και παίρνοντας τυχαία ένα βότσαλο κάθε φορά από το κουτί να ξεκινήσουν με αυτό την ιστορία τους. Άλλες φορές διάλεγαν στην τύχη κάποια βότσαλα, δίχως να κοιτάνε και έπρεπε με αυτά να συνθέσουν ένα παραμύθι.

Πές μου μια ιστορία με βότσαλα.

Πές μου μια ιστορία με βότσαλα.Όπως και να έχει, οι παραλλαγές που μπορούν να γίνουν με αυτό το παιχνίδι είναι άπειρες. Δεν υπάρχουν ιδιαίτεροι κανόνες, σωστό ή λάθος και ο μόνος περιορισμός είναι η φαντασία!

 

You may also like...

2 Comments

 1. Υπέροχο παιχνίδι.
  Μια κσι είμαστε σε κάμπιγκ με τις εγγονές μας, λέω να το φτιάξω.
  Πολύ ωραίο το μπλογκ σου.
  Θα σε παρακολουθώ.
  Καλό καλοκαίρι

  1. Χαίρομαι πολύ που σας αρέσει! Σας ευχαριστώ πολύ πολύ! Καλο καλοκαίρι και καλές βουτιές!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *