Η πάστα Φλώρα είναι ένα κλασσικό γλυκό που αγαπώ πολύ. Με ταξιδεύει κάθε φορά σε μνήμες παιδικές. Τυχαία συνάντησα μια παραλλαγή της ζύμης της φτιαγμένη με γάλα και μάλιστα ζαχαρούχο και είπα να τη δοκιμάσω. Το αποτέλεσμα φανταστικό και το ακόμα καλύτερο είναι ότι η συγκεκριμένη συνταγή είναι ευκολότερη από την κλασσική. Ας την δούμε:
Για τη ζύμη:
- 1 βιτάμ
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 1 φαρίνα
- 2 βανίλιες
Για την γέμιση:
- 1 βαζάκι μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Εκτέλεση:
Λιώνουμε το βιτάμ και το ενώνουμε με το ζαχαρούχο γάλα να ομογενοποιηθούν. Έπειτα ρίχνουμε την κόκκινη φαρίνα έως ότου έχουμε μια ζύμη εύπλαστη. Την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να σφίξει. Στη συνέχεια πλάθουμε τη ζύμη. Κρατάμε λίγη για να σχηματίσουμε τα κορδόνια και την υπόλοιπη την απλώνουμε σαν βάση σε ένα μικρό πυρέξ. Την τρυπάμε με ένα πιρούνι και από πάνω απλώνουμε μαρμελάδα σε όποια γεύση μας αρέσει (εγώ χρησιμοποίησα βερίκοκο). Τέλος, αλείφουμε την τάρτα μας με αυγό και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 160 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Πηγή: Βαγγελίτσα Βατζάκα (οι Χρυσοχέρες/ηδες)