Λικέρ Μανταρίνι.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΑΜΕ, ΡΟΦΗΜΑΤΑ, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Λικέρ μανταρίνι.

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και όπως κάθε φορά, από την αρχή αυτού του blog, ξεκινάμε τις χριστουγεννιάτικες μας αναρτήσεις με ένα λικεράκι.

Τα σπιτικά λικέρ, όπως έχουμε ξαναπεί, μας αρέσουν πολύ. Είναι οικονομικά και πολύ εύκολο να φτιαχτούν, ενώ αποτελούν και ένα πολύ ωραίο δωράκι.

Πολλές φορές είναι απαραίτητα και στη ζαχαροπλαστική, για να κάνουν τα γλυκά μας ακόμα πιο εύγευστα.

Κατά καιρούς έχουμε φτιάξει και παρουσιάσει:

Αυτή τη φορά θα φτιάξουμε λικέρ μανταρίνι. Πάντα με τον πιο απλό τρόπο, έτοιμο σε λίγες μόνο ημέρες.

Για το λικέρ μανταρίνι χρειαζόμαστε:

  • 1 αποστειρωμένο μεγάλο γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς
  • 20 μικρά μανταρίνια
  • 1,5 λίτρο ρακί ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο ή βότκα καλής ποιότητας

Για το Σιρόπι:

  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 2,5 ποτήρια νερό

Εκτέλεση:

Πλένουμε πολύ καλά τα μανταρίνια, τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και τα τρυπάμε γύρω- γύρω με ένα πιρούνι. Έπειτα καρφώνουμε από ένα γαρύφαλλο σε κάθε μανταρίνι.

Τα βάζουμε στο αποστειρωμένο μεγάλο γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς και τα αφήνουμε μαζί με το αλκοόλ για τουλάχιστον 15 ημέρες.

Έπειτα από το διάστημα αυτό, φτιάχνουμε το σιρόπι (βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό).

Όταν το σιρόπι παγώσει , το ανακατεύουμε με το σουρωμένο ποτό, το βάζουμε στο γυάλινο βάζο και το ανακινούμε να ανακατευτεί.
Αφήνουμε το λικέρ να σταθεί για τέσσερις – πέντε μέρες, ανακινώντας το μια – δυο φορές, κι έπειτα το αποθηκεύουμε σε μπουκάλια.

Το λικέρ μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα…

Λικέρ Μανταρίνι.

Στην υγειά μας!

 

You may also like...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *